Για τον Βασίλη Σπανούλη μίλησε μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Οκάμπο, στις δηλώσεις του προτού η Τσεχία αντιμετωπίσει την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής για τα προκριματικά του EuroBasket.

Η Τσεχία προετοιμάζεται για την αυριανή πρεμιέρα των προκριματικών του EuroBasket 2025, απέναντι στην Ελλάδα, με τον Ντιέγκο Οκάμπο να τοποθετείται σχετικά με τον Τόμας Σατοράνσκι, την απουσία του Γιαν Βέσελι και φυσικά τον Βασίλη Σπανούλη.

Άλλωστε για τον Σπανούλη η αναμέτρηση με την Τσεχία στο ΣΕΦ (23/2 – 21:00) θα είναι και η πρώτη που θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής.

Οι δηλώσεις του Οκάμπο

«Ξέρω πόσο αφοσιωμένος είναι ο Σατοράνσκι ως παίκτης από τότε που ήταν 17 ετών όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Είναι ένας παίκτης που δίνει το παράδειγμα, τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό και στην Ισπανία, εξακολουθεί να έχει έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τη χώρα του, θέλει να παίξει για αυτήν και να βοηθήσει την εθνική ομάδα να βελτιωθεί. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον προπονήσω, να είμαι στην ομάδα μαζί του και επίσης να μάθω πολλά από αυτόν

Στη χθεσινή προπόνηση ήταν εξαιρετικός, έδειξε καλή συμπεριφορά και παράδειγμα, το οποίο είναι πάντα ένα πλεονέκτημα για έναν προπονητή. Εάν συμβαίνει αυτό, ένας τέτοιος παίκτης χρησιμεύει ως πρότυπο για άλλους, επιπλέον, τα παιδιά που παίζουν ή θέλουν να παίξουν μπάσκετ τον παρακολουθούν επίσης, πώς συμπεριφέρεται και πώς εκτελεί».

Για το παιχνίδι με την Ελλάδα: «Τα καλά νέα είναι ότι τώρα όλες οι διασυλλογικές διοργανώσεις έχουν σταματήσει και οι καλύτεροι παίκτες από την EuroLeague μπορούν να παίξουν για τις εθνικές ομάδες. Έχουμε μόνο τρεις ημέρες για να προετοιμαστούμε, αλλά αυτό είναι το ίδιο για όλους. Όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια σελίδα. Έχουμε πολύ ανταγωνιστικούς παίκτες και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα. Ο αντίπαλος έχει περίπου έντεκα παίκτες από την EuroLeague και οι υπόλοιποι παίζουν στο Champions League ή το Eurocup. Η ποιότητα της ομάδας είναι πραγματικά υψηλή, όπως και η εμπειρία της. Θα είναι πρόκληση για εμάς να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το ματς».

Τι θα προσπαθήσει να κάνει η Τσεχία: «Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνει ένας διεθνής αγώνας σε αυτές τις συνθήκες και σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι παίκτες εκεί. Οι Έλληνες σίγουρα έχουν μεγάλη εμπειρία από μεγάλα τουρνουά και για εμάς θα είναι κρίσιμο το πώς θα προετοιμαστούμε, πώς θα ξεκινήσουμε τον αγώνα, πώς θα είμαστε σωματικά και πνευματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ίσως να είμαστε πίσω με 10 πόντους και μετά να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε, ή ίσως να είμαστε πάνω από 12 και να θέλουμε να κερδίσουμε με 14, που είναι η σωστή νοοτροπία».

Όσα είπε για τον Σπανούλη

Για τον Σπανούλη: «Τον παρακολουθούσαμε. Το Περιστέρι παίζει πολύ καλά στο Champions League, καθώς και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένας προπονητής που έχει μεγάλη εμπειρία ως παίκτης και ξέρει πώς να προπονεί παίκτες, εντός και εκτός γηπέδου. Τις τελευταίες σεζόν, ήταν ουσιαστικά προπονητής στο παιχνίδι».

Για το τι περιμένει με Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία: «Θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των αντιπάλων και επίσης από τις αποφάσεις των διαιτητών. Αλλά δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε αυτό. Εστιάζουμε κυρίως στον εαυτό μας, τι θέλουμε να κάνουμε και πώς θέλουμε να το κάνουμε. Ο κύριος στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί ανά πάσα στιγμή. Είναι πενήντα-πενήντα. Επιπλέον, σε αυτή τη μορφή έξι αγώνων, κάθε βαθμός μετράει, όπως μάθαμε το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι για να εργαστούμε από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Για την απουσία του Βέσελι: «Είναι φυσιολογικό να πρέπει να ξεκουραστεί, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσω για τους παίκτες που έχω εδώ».





gazzeta.gr