Με το υπέρ του 4-2 από το πρώτο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει (ξανά) την υπέρβαση κόντρα στην Άστον Βίλα μέσα στο Φάληρο (22:00, Cosmote Sports 2) και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό τελικό και συγκεκριμένα, σε αυτόν του Conference League.

Κάθε ματς ήταν και ιστορικό για τον Ολυμπιακό στην παρθενική του παρουσία στο Conference League. Μία σειρά από ρεκόρ στα 99 χρόνια της «ερυθρόλευκης» ιστορίας και όπως όλες αυτές τις βραδιές, οι Πειραιώτες είναι τυπικοί και πάλι μπροστά σε ένα ιστορικό ραντεβού.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Άστον Βίλα (22:00, Cosmote Sports 2) προκειμένου να προστατέψει το υπέρ του 4-2 από το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία και να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Conference League που θα γίνει στην OPAP Arena της ΑΕΚ στις 29 Μαϊου, όπου περιμένει ήδη η Φιορεντίνα, η οποία πέρασε από την Κλαμπ Μπριζ.

Στο πρώτο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία πραγματική υπέρβαση, σοκάροντας άπαντες στην Ευρώπη. Μέχρι το 29′, ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ ήδη με 0-2 (!) και παρά την ισοφάριση σε 2-2 με γκολ στο 45+1′ και στο 52′, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ βρήκε τρόπο να αποκτήσει ξανά ισχυρό προβάδισμα.

Αρχικά με την εύστοχη εκτέλεση του Ελ Καμπί (συμπλήρωσε χατ-τρικ) και έπειτα με το τέρμα του Έσε, υπέγραψε μία τεράστια νίκη και απέκτησε ένα αρκετά καλό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Φυσικά αυτό, είναι συνέχεια της εξαιρετικής πορείας του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπου βρέθηκε μέσω της 3ης θέσης στο Europa League (κόντρα σε Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα).

Πρώτο εμπόδιο ήταν η Φερεντσβάρος, την οποία με 2/2 νίκες άφησε εκτός συνέχειας. Σειρά πήρε η ιστορική πρόκριση κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου ανέτρεψε το 4-1 του πρώτου αγώνα σε 6-1 στη Σερβία, σε μία τεράστια ανατροπή που σόκαρε την Ευρώπη.

Ακολούθησε η Φενέρμπαχτσε, την οποία νίκησε με 3-2 στο Φάληρο αλλά το τελικό 1-0 υπέρ των Τούρκων στην έδρα τους, οδήγησε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Τζολάκης ανέλαβε δράση και έστειλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι δύο πλευρές δεν ανακοίνωσαν αποστολή για το συγκεκριμένο ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα ερωτηματικό για τη θέση του αριστερού μπακ μετά τον τραυματισμό του Ορτέγα στο πρώτο παιχνίδι, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι διαθέσιμος.

Από την άλλη, ερωτηματικό υπάρχει και για την κατάσταση του Μαρτίνες στην Άστον Βίλα, όπως άλλωστε παραδέχθηκε ο Ουνάι Έμερι στη συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, να θυμίσουμε πως το «Γ. Καραϊσκάκης» αναμένεται κατάμεστο από τους φίλους του Ολυμπιακού καθώς ανακοινώθηκε sold out μόλις δύο ώρες από τη στιγμή που βγήκαν προς πώληση τα εισιτήρια. Το ίδιο ισχύει και για 1.600 διαθέσιμα εισιτήρια που είχε η Άστον Βίλα.

Πρόγραμμα:

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 22:00 (CS2)



gazzeta.gr