Ο Γάλλος διεθνής χαφ, Γιαν Εμβιλά, επανήλθε με νέες δηλώσεις για το μέλλον του αλλά το ζήτημά του δεν είναι τόσο απλό σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιαν Εμβιλά έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και υπήρξε ένα διάστημα όπου φαινόταν να κοιτάζει και άλλους προορισμούς αλλά και ομάδες που του προσέφεραν πολύ μεγάλα συμβόλαια. Όσο δεν κλείνει κάπου ο Εμβιλά το θέμα του θα παραμένει ανοιχτό, πλην όμως ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα του δώσει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο ή ένα συμβόλαιο σε αυτά που ήθελε ή και θέλει ακόμα.

Ο Εμβιλά μιλώντας στην Parisien έκανε το… come back του σε σχέση με τον πειραϊκό σύλλογο καθώς είπε πως «ο σύλλογος θέλει να με ανανεώσει. Δεν προτίθεμαι να βιαστώ. Μιλάω με πολλούς ανθρώπους και θα μελετήσω τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες για μένα. Θα δώσω προτεραιότητα στην πιο κατάλληλη επιλογή για το τέλος της καριέρας μου». Ο έμπειρος χαφ στα τέλη του Μαϊου στις δηλώσεις που είχε κάνει τότε είχε αφήσει τα πάντα ανοιχτά ως προς την καριέρα του ενώ μετά είχε σπεύσει να… καυτηριάσει ρεπορτάζ των ελληνικών media θεωρώντας ότι αυτά που γράφουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για δύο χαφ – για δύο νέες προσθήκες – ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πάρει ακόμα και δύο εξάρια. Ο Εμβιλά από την άλλη με την ποιότητά του και την εμπειρία του ως μία back up λύση πια θα μπορούσε να δώσει αρκετά πράγματα αλλά όχι με ένα συμβόλαιο επιπέδου 1,4 εκατ. ή 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Θα είναι δύσκολο σε αυτήν την περίοδο να προσφερθεί στον άλλοτε διεθνή μέσο ένα τέτοιο συμβόλαιο. Άρα σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο οι δύο πλευρές να τα βρουν, εάν όμως ο Εμβιλά δεν κλείσει αλλού άμεσα τότε οι Πειραιώτες ενδέχεται να επανέλθουν σε αυτόν.gazzeta.gr