Ο Πορτογάλος στόπερ αναμένεται να πάρει χρίσμα βασικού στο μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου, κάνοντας έτσι την πρώτη του ever εμφάνιση στα ερυθρόλευκα. 

Οι νεοαφιχθέντες Ορτα και Τσικίνιο έχουν ήδη προλάβει να πάρουν ματς στα πόδια τους με τον Ολυμπιακό. Οι δύο Πορτογάλοι χαφ αγωνίστηκαν στο 3-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Τσικίνιο να έχει συμμετοχή και σε ένα από τα γκολ των Πειραιωτών. Ο Τσικίνιο μάλιστα ήταν εκείνος που αντικατέστησε τον έμπειρο Αντρέ Ορτα, τον συμπατριώτη του χαφ.

Αυτή τη φορά έχει έρθει η ώρα του Κάρμο. Ο 24χρονος Πορτογάλος στόπερ τον οποίο έχει δοκιμάσει ως βασικό ο Καρβαλιάλ στις προπονήσεις πρόκειται να ξεκινήσει βασικός στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ντόι. Αναμένεται να αποτελέσουν το 7ο διαφορετικό αμυντικό δίδυμο για φέτος.

Τα άλλα δίδυμα ήταν: Ρέτσος – Ντόι, Ρέτσος – Φρέιρε, Ρέτσος – Πορόζο, Ντόι – Μπιανκόν, Ρέτσος – Μπιανκόν και Φρέιρε – Ντόι. Εφόσον πάμε και στο Κάρμο – Ντόι φτάνουμε στα επτά.

Ο σχεδόν δίμετρος Κάρμο πάντως έχει παίξει σε αρκετά μεγάλα ματς στην Πορτογαλία. Με τη Μπράγκα έχει παίξει 6 φορές με την Πόρτο, έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Με τη Μπενφίκα από την άλλη σε 5 αναμετρήσεις είχε 3 νίκες και 2 ήττες.

Κατά τα λοιπά η 11άδα του Καρβαλιάλ για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό δείχνει πώς θα είναι με Πασχαλάκη τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Ντόι, Κάρμο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε, Ορτα και Αλεξανδρόπουλο και πίσω από τον φορ Ναβάρο ο Μασούρας με έναν εκ των Φορτούνη – Ποντένσε και με τον Τσικίνιο επίσης να διεκδικεί θέση.



gazzeta.gr