Ο Πέδρο Μαρτίνς για την απόφασή του με τον Κώστα Φορτούνη, έχει το επιχείρημα της προπόνησης. Κούντε και Ρόνι Λόπες βέβαια, τον εκθέτουν.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το κόψιμο του Κώστα Φορτούνη από την προετοιμασία. Επιβεβαίωση και για το Sportime. Ο Πέδρο Μαρτίνς το προχωράει. Διότι, αυτή η απόφαση πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, σε σχέση με το «δεν είναι στα πλάνα μου». Ο κάθε προπονητής έχει το επιχείρημα του τι βλέπει στην προπόνηση. Ρόνι Λόπες και Κούντε βέβαια, εκθέτουν τον Πορτογάλο.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έδωσε καθόλου χρόνο συμμετοχής στον Κώστα Φορτούνη. Φαινόταν από μακριά πως η ώρα μηδέν σε ότι αφορά το μέλλον του Φορτούνη θα έφτανε το καλοκαίρι. Απομένει να βρεθεί πλέον ο τρόπος που θα λήξει η σχέση των δύο πλευρών. Τα σενάρια από την Τουρκία έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους, όταν έσκασε το θέμα του «κοψίματος» του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μια απόφαση διχαστική για τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Οι περισσότεροι πήραν το μέρος του Φορτούνη. Ο λόγος δεν είναι μόνο η διάθεση υπεράσπισης ενός άκρως ποιοτικού ποδοσφαιριστή, Έλληνα κλπ. Ο λόγος είναι και η παρουσία που είχαν την τρέχουσα σεζόν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Σε σχήματα χωρίς καθαρό δεκάρι, η ομάδα δεν έβγαλε το απαραίτητο efficiency παραγωγικά. Το ακόμα χειρότερο είναι η επόμενο μέρα που έχει ο Μαρτίνς στο κεφάλι του ως διάδοχη κατάσταση για Φορτούνη.

Σε όλα αυτά, υπάρχει το δικαίωμα της προπόνησης. Αυτά δηλαδή που βλέπει ένας προπονητής και δεν τα βλέπει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Διότι, αν ο Φορτούνης δεν ήταν καλός στην προπόνηση, αν έχει γίνει κάτι περισσότερο από όσα έχουν βγει προς τα έξω, τότε είναι και στην ευχέρεια του Πορτογάλου να μην του δώσει χρόνο. Εύκολα ήταν να πάρει λεπτά συμμετοχής στα play off ο Φορτούνης. Το πρωτάθλημα είχε κριθεί προ πολλού.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Ολυμπιακός: Ο Ρόνις Λόπες και ο Πιερ Κούντε

Παρότι, το τεκμήριο της προπόνησης στέκει, υπάρχουν ενστάσεις για το κριτήριο του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ρόνι Λόπες είναι μία από αυτές, για παράδειγμα. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει δημιουργικά προβλήματα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν χρησιμοποιούσε τον συμπατριώτη του. Το ακόμα χειρότερο είναι πως ο Ρόνι Λόπες τον εξέθεσε όταν μπήκε, ενώ στη θέση του έπαιζε ο Ονιεκούρου!

Υπάρχει κι άλλο παράδειγμα όμως. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν φάουλ και με τον Πιέρ Κούντε. Όλη τη σεζόν επέμεινε στον ντεφορμέ και εκτός τόπου και χρόνου Μαντί Καμαρά. Κατανοητή η εμμονή μέχρι ενός σημείου. Οι ικανότητες του Μαντί δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να κερδίσει ξανά τον παίκτη του. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις… παράγινε. Με αυτή του την επιλογή «έκαψε» και τον Καμαρά και τον Καμερουνέζο χαφ. Ο Κούντε έκανε τη διοίκηση του Ολυμπιακού να το σκεφτεί διπλή φορά για το μέλλον του με τις εμφανίσεις του.

Ο Φορτούνης και το δικαιολογημένο παράπονο

Το ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερό δυνατό τρόπο στον Κώστα Φορτούνη δεν αμφισβητείται. Πέρα από τις ανανεώσεις και τα χρήματα, η ψυχολογική στήριξη είναι το ανεκτίμητο στοιχείο. Από τον Ολυμπιακό είναι απαγορευτικό να έχει παράπονο ο Φορτούνης. Από τον προπονητή του όμως;

Ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού δεν τα έχει όλα καλώς καμωμένα. Σε καμία περίπτωση. Διότι, οι φορές που επέλεξε ένα bra de fer με τον προπονητή του. Αυτή είναι μία πραγματικότητα. Υπάρχει και μία άλλη. Ο Κώστας Φορτούνης μετά την επιστροφή του από τον δεύτερο χιαστό, επί της ουσίας δεν πήρε ούτε μία ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο τελευταίος έφερε μέχρι και τον Ζοάο Καρβάλιο (λίγα πράγματα εν τω μεταξύ) στη συγκεκριμένη θέση, ενώ ήξερε πως ο Φορτούνης επιστρέφει. Με άλλα λόγια, βγαίνει προς τα έξω πως το θέμα δεν είναι αγωνιστικό. Κι αυτό είναι που προξενεί απορίες…

sportime.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER