Στα 27 του χρόνια ο Ντάνιελ Ποντένσε έκλεισε – για 2η φορά στην καριέρα του – στον Ολυμπιακό αποτελώντας το σπουδαιότερο φετινό μεταγραφικό deal σε ελληνικό επίπεδο! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι το… κλισέ που το καλύτερο το φυλάει κανείς για το τέλος. Στο… φινάλε λοιπόν υπό την έννοια πως εξέπνεε η προθεσμία για την ευρωπαϊκή λίστα ο Ολυμπιακός κρατούσε την πιο δυνατή κίνηση. Αυτή του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Ποντένσε δεν είναι μόνο μία από τις πλέον πετυχημένες μεταγραφές των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό. Είναι από τους τοπ μεσοεπιθετικούς, εξτρέμ για την ακρίβεια, που έχουν φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών. Και ένας από τους πλέον αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Μπορεί να μην υπήρξε στην καριέρα του ο σούπερ γκολτζής, όμως η εξυπνάδα του, η… σπιρτάδα του, οι εμπνεύσεις του και η τεχνική του κατάρτιση ήταν και παραμένουν σε υψηλότατο επίπεδο. Ο Ποντένσε – στα 27 του ακόμα παρακαλώ – είναι ένας παίκτης με πάνω από 100 ματς στα πόδια του στη Premier.

Ήρθε πιτσιρικάς στον Ολυμπιακό, έφτιαξε το όνομά του και μέσω του Champions League, δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο, δεν ξέχασε ποτέ κανέναν και βέβαια δεν λησμόνησε όλα όσα χρωστά στους Πειραιώτες. Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γυρίσει πίσω στον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς το είχε πει και όπως το ήθελε να συμβεί κάποια στιγμή.

Η κίνηση αυτή από μεριάς Ολυμπιακού δεν είναι απλά ένα ηχηρό… μπαμ. Είναι η κορυφαία φετινή προσθήκη στην Ελλάδα. Η Νο1 προσθήκη της σεζόν. Ένας παίκτης τρομερά ποιοτικός που γυρίζει στον σύλλογο σε πολύ καλή ηλικία και έχει τη δυνατότητα να του ανεβάσει επίπεδο και να κάνει για τα καλά τη διαφορά.

Επιστροφή που διαφέρει απ’ όλες τις άλλες

Στο παρελθόν ο Ολυμπιακός είχε αρκετές επιστροφές δικών του… παιδιών (είτε Ελλήνων είτε ξένων) που δεν πήγαν τόσο καλά. Κάποιες – όπως πχ των Μιραλάς και Τουρέ – δεν πήγαν καθόλου καλά.

Ο Ποντένσε όμως δεν είναι τέτοια περίπτωση. Δεν έχει τέτοιο ποδοσφαιρικό background. Δεν έρχεται σε μεγάλη ηλικία, δεν νιώθει τελείως φτασμένος στην καριέρα του και έχει τη… δίψα να προσφέρει πολλά, να παίξει για ακόμα αρκετά χρόνια και να διακριθεί για τα καλά. Έχει και το μεγάλο κίνητρο αλλά και την αγωνιστική αξία.

Και τι καλύτερο από το να το κάνει αυτό κάπου τον ξέρουν πολύ καλά, που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα και που γνωρίζει ότι εφόσον πάρει για τα καλά τα… πάνω του του χρόνου θα φοράει ξανά την ίδια φανέλα. Και βέβαια μετά πάλι ανάλογα με την εξέλιξή του θα μπορεί να δει το επόμενό του βήμα ποδοσφαιρικά ή όποια άλλη ευκαιρία του δοθεί.

Το σημαντικό σε αυτήν την περίσταση είναι πως ο Πορτογάλος διεθνής ήθελε πολύ να γυρίσει και ότι ο Ολυμπιακός επίσης επιζητούσε τόσο πολύ ένα τέτοιο come back. Και όταν υπάρχει τόσο καλό κλίμα και τέτοια διάθεση βγαίνει και η σωστή βάση, η σωστή αφετηρία για ένα νέο και πολύ καλό ξεκίνημα.

Μην αφήνουμε στην άκρη πως ο Ποντένσε λόγω Ολυμπιακού πήρε μεταγραφή 25 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Γουλβς. Και μέσα από τον Ολυμπιακό του άνοιξε διάπλατα η πόρτα της Εθνικής και αυτό βέβαια δεν συνέβη μόνο για αυτόν από τους Πορτογάλους παίκτες των Πειραιωτών.

Ο Ποντένσε ήταν και παραμένει ο Superman του Ολυμπιακού. Ο εξτρέμ με τις χαρισματικές κινήσεις και τη δυνατή προσωπικότητα και το πείσμα μέσα στο γήπεδο. Και ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τα δεδομένα μέσα στη χρονιά για την ομάδα του αλλά και να αποδειχθεί απόλυτα επιδραστικός και κομβικός σε σχέση και με το Πρωτάθλημα και ακόμα και με την Ευρώπη (καθώς επρόκειτο να είναι και στη λίστα του Europa).



gazzeta.gr