Το ματς της Ομόνοιας, κόντρα στον Εθνικό στο Δασάκι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα είναι απαιτητικό αλλά αποτελεί το εφαλτήριο ώστε να συνεχίσουν τις επιτυχίες οι «πράσινοι«, που κυνηγούν βαθμούς εν μέσω πολλών εσωτερικών προβλημάτων.

Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα (11/2) για τους πράσινους και δουλειά για την πολύ επικίνδυνη έξοδο της Τετάρτης (14/2) στο Δασάκι.
Το εμπόδιο του Εθνικού που ξεπροβάλει για την Ομόνοια είναι δύσκολο, όπως έδειξε και απέναντι στην Πάφο η ομάδα του Σατσιά. Και δη στην έδρα της, όπου παραδοσιακά οι «πράσινοι» δυσκολεύονται, ας μη λησμονούμε, ότι εκεί έριξε στο καναβάτσο και το ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια όμως κοιτάει το δικό της πλάνο, με μοναδικό στόχο να αποδράσει με το διπλό, δίδοντας συνέχεια στις επιτυχίες. Η ψυχολογία στο «Ηλίας Πούλλος» είναι στα ύψη, απόρροια των επιτυχιών με Απόλλωνα και Ανόρθωση, σε αυτό θα προσπαθήσει να κτίσει, για να μπορέσει σε τέσσερα βράδια από σήμερα να φύγει με ένα σημαντικό τρίποντο από μία δύσκολη έδρα.

Εθνικός και Οθέλλος, η δυάδα των αγώνων μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και γιατί όχι να μην εισέλθει στα απαιτητικά play off, το «τριφύλλι», προερχόμενο από ένα σερί 4ων νικών.

Ο Τσέιχντιλ Ρέκνταλ, καταφέρνει σιγά σιγά να ανατρέπει τις προβλέψεις και να κερδίζει πόντους προϊόντος του χρόνου. Εν μέσω πολλών αγωνιστικών προβλημάτων και μετά την απομάκρυνση του Γέσπερ, του ανθρώπου που τον έφερε στην Ομόνοια, κατάφερε να πάρει τη νίκη σε δύο δύσκολα σερί ντέρμπι, εξέλιξη η οποία ικανοποίησε τους ανθρώπους της διοίκησης.

Γνωρίζει κι έχει αντιληφθεί πολύ καλά, ότι άπαντες κρίνονται καθημερινά, όμως μέσω της δουλειάς του πιστεύει στον εαυτό του και στους παίκτες του. Δείχνει να έχει αναπτύξει μία καλή και σωστή επαφή μαζί τους, ειδικά στο κομμάτι ψυχολογία, και αυτοί του το ανταποδίδουν στο γήπεδο. Αν καταφέρει ο Νορβηγός κόουτς να προβαίνει σε καλύτερη διαχείριση του ρόστερ, θα είναι ένα επιπλέον συν, προς τέρψιν του ίδιου και της ομάδας ασφαλώς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νορβηγός προπονητής θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να δει σε ποια κατάσταση θα είναι οι Ψάλτης, Μπασιρού, Αλιούμ και Σίμιτς, για να γνωρίζει κατά πόσον θα έχει επιπλέον ποιοτικές επιλογές. Ο Σίμιτς και ακολούθως ο Αλιούμ, είναι στον προθάλαμο της επιστροφής, εν αντιθέσει με τους άλλους δύο που θέλουν ακόμη χρόνο.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κόσμος της Ομόνοιας, θα εκδράμει μαζικά στο Δασάκι την Τετάρτη, για να σπρώξει τους παίκτες στη νίκη.

Α.Γ.



gazzeta.gr