Με στόχο το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, η Ομόνοια ταξιδέυει στο «Αλφαμέγα» κόντρα στον Άρη Λεμεσού (20:00), σε ένα ματς που ο Αναστασίου γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι διαφορετικό συγκριτικά με το νικηφόρο πρόσφατο ματς κόντρα στον ίδιο αντίπαλο στο πρωτάθλημα

Προ των πυλών το νέο ραντεβού της Ομόνοιας με τον Άρη και οι πράσινοι πάνε στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» με μοναδικό στόχο το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό της 18ης Μαΐου. Διακυβεύονται πολλά από τη διπλή μάχη με τους περσινούς πρωταθλητές. Καθώς η παρουσία για 3η διαδοχική χρονιά στην τελευταία παράσταση της χρονιάς, διεκδικώντας την 3η σερί κούπα, εξιτάρει άπαντες. Ως κάτοχος του 2ου τη τάξει τίτλου, θέλει να κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις της το μοναδικό επίτευγμα του three peat. Αλλά για αυτά υπάρχει χρόνος, αν πρώτα με το καλό ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του περσινού πρωταθλητή.

Το «βήμα-βήμα» του κόουτς Αναστασίου το ασπάζονται οι παίκτες, η χημεία του οικοδομήματος στα αποδυτήρια εξαιρετική και αυτό έχει θετικότατο αντίκτυπο στο γήπεδο. Με μία «τρελλή» πορεία στα επίπονα και απαιτητικά πλέι-οφ, δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες υψηλές για υλοποίηση των στόχων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το «τριφύλλι» πατάει γερά, δυνατά, με αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Οι απαιτήσεις του αποψινού αγώνα είναι μεγάλες και θα χρειαστεί να καταβληθεί εκ μέρους όλων τεράστια προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος: Ήτοι η εξασφάλιση εκείνου του σκορ, που θα της δίνει με ισχυρό ερεθίσμα το δικαίωμα στις 17 Απριλίου, να σφραγίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου, στο Γ.Σ.Π μαζί με τον λαό της.!

Ο Αναστασίου γνωρίζει τα κατατόπια

Άλλο ματς αυτό που πέρασε με την 3άρα
στο ΓΣΠ και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Αναστασίου ως άριστος γνώστης και εμπειρότατος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Και φρόντισε αυτό να το περάσει στους παίκτες του, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σαββατιάτικου ματς. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του ματς, ο πληγωμένος Άρης θα κατέλθει να πάρει εκδίκηση, όπως άλλωστε οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας τόνισαν. Θα χρειαστεί λοιπόν έξυπνο πλάνο, στοχοπροσήλωση- συγκέντρωση 90 λεπτά, τρεξίματα, κοντινές αποστάσεις των γραμμών, ώστε να είναι συμπαγής η ομάδα και να μην επιτρέψει στους παίκτες του Σπιλέφσκι να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο, με τους εκρηκτικούς-ποιοτικούς επιθετικούς που διαθέτει. Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι δεν ισχύει πλέον το εκτός έδρας γκολ, το να σκοράρει η Ομόνοια, θα είναι άκρως σημαντική εξέλιξη για το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου. Ειδικά αν προηγηθεί μέσα στην έδρα του αντιπάλου, θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ιδανική ψυχολογία, ικανές να της δώσουν το πάνω χέρι στην εξέλιξη του ματς.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Αρτινός προπονητής έκανε ιδανικό ντεμπούτο με μεγάλο διπλό στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» επί του Άρη, αποτέλεσμα που είχε σημάνει τότε την εκκίνηση της πράσινης αντεπίθεσης. Στα της 11άδας, παίζονται κάποιες θέσεις, μετά τις σημαντικότατες επιστροφές των Μάθιους, Στεπίνσκι και Χαμάς.

Στο τέρμα θα είναι ο Ουζόχο, μπροστά του στην 4άδα της άμυνας, οι Μάθιους, Παναγιώτου, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο(Χαμάς). Στον άξονα δεν σπάει το δίδυμο Κούσουλου-Χάμπου, με επιτελικό τον Μπεζούς. Εκτός και αν υπάρχει σκέψη για πιο συμπαγές κέντρο ανασταλτικά, με Μπασιρού, Κούσουλο και τον Χαραλάμπους ως «ψευτοδεκάρι». Δύσκολο να μείνει στον πάγκο ο Ουκρανός, αλλά ίσως μετρήσει η σκοπιμότητα. Στις πτέρυγες οι Σεμέδο( που σκόραρε σε όλα τα φετινά ραντεβού με τον Άρη) και Σίμιτς. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Κακουλλής σκόραρε και πήρε τα πάνω του. Επίσης το ματς με τους χώρους στο transition τον βολεύει, οπόταν θα δώσω ένα προβάδισμα να διατηρηθεί στο Νο9. Ο Στεπίνσκι όμως είναι… Στεπίνσκι και βάζει δύσκολα στον Αναστασίου.

Η Ομόνοια θα ταξιδέψει στην Λεμεσό και στο στάδιο “Αλφαμέγα” με 23 ποδοσφαιριστές στην αποστολή της. Εκτός ο Φαμπιάνο, αλλά και ο Μορέτο Κασάμα, ο οποίος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα στο γόνατο. Παραμένει στα «πιτς» ο Λανγκ.

Η αποστολή αποτελείται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Ουζόχο, Παπαστυλιανού, Ψάλτης, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Κακουλλής, Αλιούμ, Στεπίνσκι, Μπάκιτς, Φράνσον, Λέτσιακς, Μπασιρού, Σίμιτς, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χαμάς, Μίλετιτς, Ανδρέου, Χαραλάμπους, Οζλέρ, Μπεζούς.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο στάδιο «Άλφαμεγα» θα αρχίσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cytavision.



gazzeta.gr