Στην Ομόνοια εντείνουν ρυθμούς ενόψει του Σαββατιάτικου (11/5) τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με την Πάφο. Ερωτηματικό η διαχείριση Αναστασίου, ανακούφιση με Στεπίνσκι.

Μετά το αρχικό μούδιασμα στο άκουσμα της είδησης του τραυματισμού του Μάριους Στεπίνσκι, η δεύτερη και πλέον ασφαλής διάγνωση, έφερε ανακούφιση στο «πράσινο στρατόπεδο». Ο Πολωνός επιθετικός υπέστη ελαφριάς μορφής διάστρεμμα. Ακολουθεί ήδη ειδικό πρόγραμμα φυσιοθεραπειών, θα αξιολογείται καθημερινά η κατάσταση του και η λογική λέει ότι θα προφυλαχθεί στον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου στην Πάφο.

Όλες οι ενδείξεις, όμως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι σε θέση να επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ως εκ τούτου δεν τίθεται σε αμφιβολία η συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό. Πρόκειται για ένα κομβικό παίκτη του “τριφυλλιού”, από τους βασικούς συντελεστές της εντυπωσιακής πορείας της Ομόνοιας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Σκόραρε έξι φορές (τέσσερα στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο), αριθμός που ίσως να «αδικεί» τη συνολική του προσφορά.

Στα του αγώνα του Σαββάτου, σαφώς και δεν πάει για… τουρισμό στο «Στέλιος Κυριακίδης» η ομάδα. Τουναντίον πάει να πάρει άλλη μία νίκη στο θεσμό του πρωταθλήματος που θα είναι και ένα δυνατό μπουστάρισμα ενόψει τελικού. Έχοντας ξεγνοιάσει με την υπόθεση Ευρώπη, κατακτώντας την 3η θέση, αντίθετα η Πάφος θα «καίγεται» για τη νίκη. Έχει ενδιαφέρον να δούμε, πως θα προσεγγίσει το επικείμενο ματς η τεχνική ηγεσία.

Ο κόουτς Αναστασίου θα ετοιμάσει το πλάνο για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Πάφο, έχοντας σαφώς κατά νου τον τελικό. Άρα, οι επιλογές του στο αρχικό σχήμα θα γίνουν αναλόγως με το τι σκέφτεται για το μεγάλο παιχνίδι της 18ης Μαΐου. Σίγουρα κάποιοι που «τράβηξαν κουπί» είναι λογικό να πάρουν κάποιες ανάσες, ωστόσο το γεγονός της 20ήμερης απραξίας, από το κλάσικο μέχρι τον τελικό, θα ληφθεί υπόψιν. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να δούμε για ένα τουλάχιστον ημίχρονο τις βασικές επιλογές του Ελλαδίτη προπονητή, τον «κορμό», αυτούς που ετοιμάζει για το μεγάλο παιχνίδι.

Πέραν του Στεπίνσκι, η κατάσταση των Φαμπιάνο και Λανγκ θα αξιολογείται καθημερινά. Υπάρχει, αισιοδοξία για τον Βραζιλιάνο πορτιέρε ότι θα είναι διαθέσιμος στον τελικό Κυπέλλου. Πιο δύσκολα για τον Μαγιάρο, που έχει να σκεφτεί και την επικείμενη συμμετοχή του στο Euro.

Α.Γ.



gazzeta.gr