Η στασιμότητα των τελευταίων ημερών δίνει τη θέση της στις νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που βρίσκονται στο μικροσκόπιο, με τους χειρότερους φόβους να δείχνουν πως επιβεβαιώνονται και τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες, να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Live News παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που οδηγούν τις έρευνες και τα ευρήματα που κάνουν τους επιστήμονες να μιλούν για νέα διπλή εγκληματική ενέργεια.

Οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις των δύο πρώτων παιδιών που έχασε η οικογένεια το 2019 και το 2021 βγήκαν καθαρές και σε συνδυασμό τόσο με την έλλειψη παθολογικού αιτίου όσο και ορισμένων βασικών ευρημάτων που θα εστιάσουμε στη συνέχεια, κάνουν τους γιατρούς να μιλούν πλέον με βεβαιότητα για θανάτους από ασφυξία.

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή την Άνοιξη του 2019, με τους γιατρούς στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν να εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από τη κατάσταση της υγείας της κ να σκέφτονται εκείνο το μαύρο Σάββατο να της δώσουν εξιτήριο. Το παιδί πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο, μπροστά στη μητέρα του, που ήδη κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Στις νέες τοξικολογικές εξετάσεις για τη Μαλένα, που έγιναν στο ειδικό εργαστήριο του Αριστοτελείου δεν προέκυψε η χορήγηση τοξικής ουσίας. Στο κορίτσι δεν χορηγήθηκε ούτε κεταμίνη, ούτε καμία άλλη ουσία που θα μπορούσε να αποδειχθεί θανατηφόρα.

Οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα δεδομένα στάθηκαν εδώ: στις δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του παιδιού, που όπως έχουν καταλήξει πλέον προκάλεσαν με την έλλειψη οξυγόνου, την εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, έντονο πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση, μαζί όπως διαβάζουμε με ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης όλα αυτά προήλθαν στοχευμένα στο άτυχο παιδί από το πρόσωπο που ήθελε να το σκοτώσει.

Στην παλιά ιατροδικαστική εξέταση που υπέγραψε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, ο θάνατος όπως βλέπουμε αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που ακόμα όπως φαίνεται προκαλεί αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

Πολλοί προβληματιστήκατε για το αν ήταν τελικά έγκλημα ο θάνατος των τριών παιδιών. Είναι εύλογος προβληματισμός αφού βρέθηκαν ακόμα και επιστήμονες που άθελα ή εσκεμμένα θόλωσαν την «εικόνα». Η περίοδος αυτή θα τελειώσει με τις δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο, μαζί με τη Μαλένα ήταν εκείνη τη μέρα μόνο η μητέρα της.

Τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας

Καθαρές από το εργαστήριο του ΑΠΘ βγήκαν και οι νέες τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Ίριδας, που πέθανε στην κούνια του σπιτιού της, την Άνοιξη του 2021. Όταν κοντά της εκείνη την τελευταία νύχτα στη σύντομη ζωή της, ήταν η μητέρα, η θεία και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Τέσσερις μήνες μετά από αυτή τη συνέντευξη που είχαν δώσει οι γονείς, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, ξεκαθαρίζει στο Live News ποια στοιχεία έκαναν τους επιστήμονες να καταλήξουν, στο ότι η Ίριδα δολοφονήθηκε.

Αν όλα αυτά καταγραφούν τις επόμενες μέρες και μέσα στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια, θεωρείται βέβαιο πως θα κινηθούν μια σειρά από διαδικασίες με πολλούς να μιλούν τις τελευταίες ώρες, για νέες διώξεις.

Στο επίκεντρο εκτός από την 33χρονη μητέρα, αναμένεται να βρεθεί και η αδερφή της, που έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα. Με τις αντιφάσεις στις καταθέσεις της, να αξιολογούνται από τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως έχουν πει τόσο η 33χρονη όσο και η αδερφή της, έλειπε από το σπίτι και ειδοποιήθηκε όταν το βρέφος ήταν ήδη νεκρό.

Το τοπίο στο απόλυτο θρίλερ φαίνεται να ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο και όλα δείχνουν πως οι αρχικοί φόβοι για τριπλή εγκληματική ενέργεια, πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθούν.

Μέχρι το τέλος του μήνα, τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει επιστημονικά και οι γρίφοι στη σκοτεινή υπόθεση από την Πάτρα, που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα, θα απαντηθούν με νέα στοιχεία που θα συζητηθούν.

Γαλεντέρης: Καθαρές οι τοξικολογικές Μαλένας και Ίριδας

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης υπογράμμισε ότι οι τοξικολογικές για τους θανάτους των δύο παιδιών αναμένεται να είναι αρνητικές.

Κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά δεν δηλητηριάστηκαν με κάποια ουσία, όπως έγινε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας με την κεταμίνη.

Παράλληλα, ο κ. Γαλεντέρης αναφέρθηκε στη δυσκολία εξαγωγής σωστών αποτελεσμάτων που υπάρχει καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το θάνατο των παιδιών και τα δείγματα που έχουν διασωθεί έχουν περιορισμούς καθώς επεξεργάζονται δύσκολα.

«Τα στοιχεία από την εκταφή θα είναι πιο αξιόπιστα από τα δεδομένα που είχαμε, θα δώσουν περισσότερα στοιχεία» συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι είναι αρκετά πιθανή η εκταφή των δύο παιδιών.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER