Οι τρεις Σλοβένοι και οι δύο Σέρβοι του Παναθηναϊκού δίνουν κρίσιμα παιχνίδια για το εισιτήριο που οδηγεί στο Euro2024. Τα οφέλη για το Τριφύλλι σε περίπτωση πρόκρισής τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Τα προκριματικά για το Euro2024 μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και στον Παναθηναϊκό περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αναμετρήσεις της Σλοβενίας και της Σερβίας, δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, στα οποία το Τριφύλλι έχει διαθέσει συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές.

Άντρατζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν, Μπένιαμιν Βέρμπιτς στην Σλοβενία, Φίλιπ Τζούρισιτς και Φίλιπ Μλαντένοβιτς στην Σερβία ενώ φυσικά υπάρχει και ο Φώτης Ιωαννίδης στην Εθνική Ελλάδος, η οποία εκτός από τον πάρα πολύ δύσκολο όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, θα έχει την τύχη στα χέρια της και μέσα από την τελική φάση του Nations League.

Η Σλοβενία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα προκριματικά και βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου, θέλοντας να σπάσει την κατάρα και να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην ιστορία σε ένα Euro. Η πρώτη ήταν το 2000. Το σύνολο του Ματίας Κεκ φιγουράρει στην κορυφή με 13 βαθμούς, έχοντας ως συγκάτοικο την Δανία.

Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν είναι… όλα τα λεφτά. Αν η Σλοβενία βάλει στο σακούλι το εξάποντο πετυχαίνοντας το 2/2, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει προκριθεί μέσα από τις δύο πρώτες θέσεις. Το πρόγραμμα μοιάζει ιδανικό. Εντός έδρας ματς με την Φινλανδία που είναι δεύτερη με 12 πόντους και εκτός έδρας συνάντηση με την αδιάφορη Βόρειο Ιρλανδία.

Από την άλλη η Σερβία που βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Ουγγαρία, έχοντας ένα ματς περισσότερο, πηγαίνει για ντέρμπι πρωτιάς στην Βουδαπέστη και έπειτα φιλοξενεί το πάντα αξιόμαχο Μαυροβούνιο που είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ιδανικά, ο Παναθηναϊκός θα ήθελε την πρόκριση και των δύο ομάδων στο Euro, όπως φυσικά και της Ελλάδας. Γιατί;

  • Επειδή πάντα οι συμμετέχοντες στο Euro ανεβάζουν το πρεστίζ ενός συλλόγου.
  • Παράλληλα ανεβάζουν και τις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται στην κεντρική ευρωπαϊκή σκηνή του αθλήματος.
  • Και φυσικά υπάρχει και ακόμη ένα όφελος για τον Παναθηναϊκό, καθώς η UEFA θα πληρώνει σε κάθε σύλλογο 4.000 ευρώ τη μέρα για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, όσο εκείνοι θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα της Σλοβενίας

14/10: Σλοβενία-Φινλανδία
17/10: Βόρειος Ιρλανδία-Σλοβενία

Η βαθμολογία: Σλοβενία 13, Δανία 13, Φινλανδία 12, Καζακστάν 12, Βόρειος Ιρλανδία 3, Σαν Μαρίνο 0

Το πρόγραμμα της Σερβίας

14/10: Ουγγαρία-Σερβία
17/10: Σερβία-Μαυροβούνιο

H βαθμολογία: Ουγγαρία 10, Σερβία 10, Μαυροβούνιο 8, Βουλγαρία 2, Λιθουανία 2



gazzeta.gr