Πώς μπορεί να ειδοποιήσει ο ένας τον άλλον και τι πρέπει να έχουν τα μέλη στα σακίδια επιβίωσης τους;

Τις απαντήσεις έχει δώσει ο ίδιος…

Τα άτομα της ομάδας πρέπει να ζούνε σε τόση απόσταση όση μπορεί να καλύψει κάποιος τρέχοντας σε ένα λεπτό. Μην παίρνετε ως δεδομένο πως θα υπάρχει τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιήσει ο ένας τον άλλο, και μην παίρνετε ως δεδομένο πως θα υπάρχει ρεύμα, ώστε να χτυπήσετε το κουδούνι του διαμερίσματος που ζει το επόμενο μέλος, ώστε να τον ειδοποιήσετε.

Όταν κάτι συμβεί πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα αυτός που φυλάει βάρδια ξάγρυπνος να τρέξει και σε ένα λεπτό να ξυπνήσει τον επόμενο της ομάδας και ο επόμενος τον επόμενο, ώστε ο πρώτος να γυρίσει πίσω σε 3λεπτά (ένα να πάει, ένα να ειδοποιήσει και ένα να γυρίσει πίσω) και ούτω καθεξής. Ως εκ τούτου, ο ένας πρέπει να έχει τα κλειδιά του σπιτιού του άλλου (έστω της κεντρικής θύρας αν πρόκειται για πολυκατοικία) και να είναι δυνατόν μέσα σε 3 λεπτά ο καθένας να ειδοποιεί την υπόλοιπη ομάδα και να επιστρέφει στην βάση του, ώστε να μεριμνήσει για τα υπόλοιπα που θα έχουν συμφωνηθεί από πριν, προτού μεταβεί στον τελικό και προσυμφωνημένο χώρο συγκέντρωσης της ομάδας. Με αυτό το σύστημα είναι δυνατόν όλη η ομάδα εντός δεκαλέπτου να είναι όλη ειδοποιημένη και συγκεντρωμένη.

Το σακίδιο του κάθε ατόμου είναι προτιμότερο να έχει λίγα πράγματα που όμως θα τα κουβαλήσει μαζί του σίγουρα, παρά, πολλά και βαριά πράγματα που θα αναγκαστεί να αφήσει πίσω του.

Κάντε εξάσκηση φορώντας το σακίδιο που έχετε ετοιμάσει όλη μέρα στην πλάτη σας. Αφήστε το σε ένα μέρος του σπιτιού που θα το πάρετε αμέσως μόλις χρειαστεί να φύγετε και δεν θα το αποχωριστείτε από την πλάτη σας… για πολύ χρόνο…

Το περιεχόμενο του σακιδίου ή σακιδίων επιβίωσης εξαρτάται από των αριθμό ατόμων που έχει η ομάδα καθώς είναι τριών τύπων (τα γράφω με σειρά προτεραιότητας):

1.Σακίδιο με είδη επιβίωσης
2.Σακίδιο με φάρμακα
3.Σακίδιο με τρόφιμα



megatv.com