«Παίρνω σύνταξη και χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα. Ο ανάπηρος όταν έχει 15 χρόνια εργασίας μπορεί να πάρει σύνταξη».

Ο 47χρονος «πατριάρχης» της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» έχει μόλις βγει από τα δικαστήρια Κορίνθου όπου επρόκειτο να δικαστεί για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο και απείθεια.

Ωστόσο, κατέθεσε έγγραφο που πιστοποιεί αναπηρία σε ποσοστό 67%. Η ισχύς όμως, του εγγράφου έληξε το 2020 με τον ίδιο να μην το ανανεώνει. Μάλιστα, ζήτησε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση προς την έδρα είπε πως το 2022 δεν επανεξετάστηκε γιατί ζούσε στο βουνό και ήταν αρκετά ήρεμος, όπως επίσης έκρινε ότι δεν χρειαζόταν να παίρνει και την αγωγή του, κάτι που στιγμάτισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, λέγοντας ότι «εσείς νομίζεται ότι δεν έπρεπε να παίρνεται την αγωγή σας όχι κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα».

Προσεχώς σε αργία ο 47χρονος

Σύμφωνα με τον δήμο Ερέτριας, ο «παλαιοχριστιανός» που εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας εξ αποστάσεως και δεν εμφανιζόταν στην εργασία του, τις επόμενες ώρες αναμένεται να τεθεί σε αργία και να ξεκινήσει και ποινική προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Χαλκίδας για την πρόσληψή του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν.

«Δεν τον έχουμε δει ποτέ. Το Δημόσιο γνωρίζετε καλά πως κάνουμε ότι ορίζει ο νόμος. Σε αργία οπωσδήποτε», είπε η Βούλα Αμερικάνου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών δήμου Ερέτριας.

«Εγώ κάνω τηλεργασία, έχω την βάση δεδομένων στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω όταν εγώ τους φτιάχνω όλα αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο και στην Διαύγεια. Όταν στον υπολογιστή μου έχω την βάση δεδομένων μια υπηρεσίας δεν μπορούν να λένε ότι δεν εργάζομαι», είπε ο ίδιος στο LIVE NEWS.

Δεν δίνει απαντήσεις για τα παιδιά

Οι Aρχές έχουν ζητήσει έλεγχο DNA. Ωστόσο, ο 47χρονος αρνείται να υποβληθεί στην εξέταση, όπως δεν ήθελε να κάνει ούτε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Δεν αρνήθηκα μόνο την διενέργεια DNA, αρνήθηκα και την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο διότι είναι λόγοι πίστης».

Όλα αυτά την ώρα που η 38χρονη σύζυγος και τα παιδιά του ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, με τις Αρχές να κάνουν έρευνα σε μοναστήρια και σε φιλικά και συγγενικά σπίτια.

Η δική του 47χρονου ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου.

Στο «Παίδων» για να επισκεφθεί τον γιο του ο 45χρονος

Ο 15χρονος γιος του 45χρονου «παλαιοχριστιανού» βρίσκεται στο «Παίδων». Ο ίδιος το απόγευμα της Τετάρτης (21/2) βρέθηκε στο νοσοκομείο για δει το ανήλικο παιδί του, που φιλοξενείται εκεί. Ωστόσο, αυτό δεν του επιτράπηκε, λόγω εισαγγελικής παραγγελίας.



megatv.com