Ναόμι Οσάκα και Κέι Νισικόρι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στους οποίους θα συμμετάσχουν με protected ranking, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Ένωση Τένις την Πέμπτη. 

Η Οσάκα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο125 της κατάταξης και ο Νισικόρι στο Νο286, αλλά και οι δύο μπορούν να πάρουν μέρος χάρη στην προστατευόμενη κατάταξη, η οποία αντισταθμίζει την απώλεια βαθμών για παίκτες και παίκτριες που είχαν μεγάλη διάρκεια τραυματισμού ή απουσίας. 

Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, ο παίκτης ή η παίκτρια λαμβάνει μια προσωρινή κατάταξη που υπολογίζεται με βάση τη θέση που είχαν 3 μήνες πριν από τον τραυματισμό, με την Οσάκα να βρίσκεται στο Νο46 και τον Νισικόρι στο Νο48, στην παγκόσμια κατάταξη. Θυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες (στο μονό) δίνονται 64 εισιτήρια, με τα 56 από αυτά να καθορίζονται από τη θέση κατάταξης, ένα για τη διοργανώτρια χώρα και 7 με βάση τα κριτήρια τις ITF (Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης).

Για την Οσάκα αυτή θα είναι 2η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Τόκιο, όπου ήταν και η τελευταία λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Έναρξης, ενώ ο Νισικόρι θα γράψει ιστορία, καθώς αυτή θα είναι η 5η του παρουσία στους Αγώνες τις περισσότερες που είχε ποτέ Ιάπωνας τενίστας. Ο Νισικόρι, το 2016 στο Ρίο είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας τον Ράφα  Ναδάλ στο αγώνα για την κατάκτηση της 3ης θέσης. 



tennis24.gr