Οι Μπαχάμες των NBAers πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά και καθώς επικράτησαν της Ουρουγουάης με 78-62 και θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα Αργεντινή.

Πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το σκορ κατάφεραν οι Μπαχάμες να προκριθούν στον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά το οποίο διεξάγεται στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο της Αργεντινής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα είχαν δεχθεί μόλις 34 πόντους (σ.σ. σε κανένα από αυτά τα δεκάλεπτα δεν μπόρεσε η Ουρουγουάη να ξεπεράσει τους 12 πόντους) και όπως ήταν λογικό και επόμενο από τη στιγμή που ο τελικός διεξάγεται σε διάστημα 24 ωρών, ήθελαν στις Μπαχάμες να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων.

Αντίπαλος θα είναι η Αργεντινή που επικράτησε της Χιλής αλλά είδε τον Λούκα Βιλντόζα να αποχωρεί τραυματίας στο ξεκίνημα του ματς (σ.σ. σύσπαση στον αριστερό προσαγωγό) και η συμμετοχή του να είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Μπάντι Χιλντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τις Μπαχάμες καθώς σε 27 λεπτά είχε 17 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 1/1 βολή, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ άλλους 13 πόντους πρόσθεσε ο Έρικ Γκόρντον ο οποίος με τη σειρά τους μέτρησε 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/4 βολές. Ο… τρίτος της παρέας των ΝΒΑers ΝτιΆντρε Έιτον έμεινε στους 8 πόντους με 4/9 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.

Για λογαριασμό της Ουρουγουάης, ο Γκονζάλο Ιγκλέσιας τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 7/12 εντός παιδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 23-43, 34-59, 62-78.



gazzeta.gr