Για δεύτερη διαδοχική χρονιά δε θα δώσει το παρών στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έχει αγωνιστεί μόνο στο Μόντε Κάρλο από την έναρξη της clay season. Ο No1 της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισε να μη συμμετέχει στο Madrid Open, και μένει να δούμε αν θα παίξει στη Ρώμη, ή αν θα πάει κατευθείαν στο Roland Garros.

Προς όφελός του, ο Νόλε δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς στη Μαδρίτη λόγω της περσινής απουσίας του, και έτσι δε θα του στοιχήσει κάτι στα ATP Rankings. Ωστόσο ούτε και ο Γιανίκ Σίνερ έχει να καλύψει βαθμούς, και με μία ενδεχόμενη καλή πορεία μπορεί να μειώσει κατά πολύ την απόστασή του από την κορυφή.

Με την πλάτη στον τοίχο είναι ο κάτοχος του τίτλου, και Νο3 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ, που για την ώρα είναι αμφίβολος. Αναμένεται σήμερα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, και τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την επιστροφή του. Έχει να καλύψει 1000 βαθμούς, και δε θα θέλει να σκέφτεται κάτι άλλο από την υπεράσπιση του τίτλου.

Τη θέση του Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη θα πάρει ο Λούκα Βαν Ας, ενώ ο αμέσως επόμενος για το κυρίως ταμπλό, σε περίπτωση νέας απόσυρσης θα είναι ο Ρίντερκνεχ. Ο Νόλε έχει φτάσει τρεις φορές στην κατάκτηση του τίτλου εδώ, υπήρξε τέσσερις φορές ημιφιναλίστ, και στην τελευταία του επίσκεψη το 2022 είχε φτάσει ως την 4άδα.





tennis24.gr