Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη 08 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Λευτέρης Καρδαράς, τεταρτοετής φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» κάνοντας την δική του τοποθέτηση επί του ζητήματος: «Η αντίδρασή μας είναι δίκαιη, παράνομη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που παραβιάζει το σύνταγμα παρακάμπτοντας το άρθρο 16».

Στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι μέσω του νομοσχέδιου ενισχύεται και η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων ο φοιτητής είπε: «Η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περνάει μόνο μέσα από την στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου.

«Έχουμε δει ότι η χρηματοδότηση στα ελληνικά πανεπιστήμια από το 2009 που ήταν στα 380 εκατομμύρια, σήμερα το 2024 είναι στα 110 εκατομμύρια», επεσήμανε ο φοιτητής.



megatv.com