Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε τη σεζόν με τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς όπου δεν βρέθηκε στα στάνταρ του αν και έχει «ελαφρυντικά», όμως «κρατά» το κομμάτι της δημιουργίας όπου παρουσιάστηκε αρκετά «απειλητικός».

Με το 0-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Παναιτωλικό, καθώς την Παρασκευή (25/8) παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον «Αγιαξ της Ηπείρου». Κατά γενική ομολογία τα «καναρίνια» μπορούν και καλύτερα, με γνώμονα τα «θέλω» αλλά και την αξία του έμψυχου δυναμικού που διαθέτουν, ενώ υπάρχει και η παράμετρος ομοιογένεια αλλά και προβλήματα τραυματισμών.

Στο πρώτο κομμάτι έδωσαν το πρώτο τους επίσημο ματς με έξι «νέους» εκ των οποίων ο Πέρεθ δεν είχε ως τότε παίξει ούτε σε φιλικό και ο Μπαλντασάρα μόνο σε ένα, ενώ στο δεύτερο σκέλος απών ήταν ο Οικονόμου και παίκτες όπως οι Μπακάκης, Σενεγκέλια, Ζοάο Πέδρο «έχασαν» μέρος της προετοιμασίας και για αυτό ήρθαν από τον πάγκο. Ο πρώτος μάλιστα εμφανίστηκε για «παρθενική» φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, ρήξη χιαστού, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αρα στην «εξίσωση» της κουβέντας για την μέτρια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου υπάρχουν αρκετά «ελαφρυντικά», ωστόσο προκύπτει ένα «εύρημα» που μπορεί να δώσει μία «χροιά» για τα «καναρίνια» της νέας πειόδου. Σε μία βραδιά που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «σούπερ ουάου» και κατά γενική ομολογία υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ο Παναιτωλικός έβγαλε 17 τελικές εκ των οποίων οι επτά ήταν on target, επίδοση που έχει να εμφανίσει στη Stoiximan Super League περίπου 18 μήνες και πιο συγκεκριμένα από το 1-0 επί της Λαμίας τον Φεβρουάριο του 2022, για τη σεζόν 2021/22.

Εκ τω 17 μάλιστα οι πέντε λογίζονται ως «καθαρές» φάσεις και τόσες ήταν οι φορές που οι «κυανοκίτρινοι» βρέθηκαν φάτσα με το γκολ.

*Στο 23′ ο Τορεχόν πίεσε στο ύψος του κόρνερ, ο Καρέλης έγινε κάτοχος της μπάλας και έπαιξε άμεσα για τον Ντίας που μέσα στα αντίπαλα καρέ απέφυγε όμορφα δύο αντιπάλους του και πλάσαρε, όμως ο Κλέιμαν μπλόκαρε την μπάλα.

*Στο 43′ μετά από πρώτο πρέσινγκ του Καρέλη και δεύτερο του Πέρεθ η μπάλα στρώθηκε στον Ντίας που βρήκε χώρο, πάτησε στα αντίπαλα καρέ και σούταρε, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ όμως απέκρουσε.

*Στην εξέλιξη της παραπάνω φάσης και δευτερόλεπτα μετά ο Μαλής ανέκτησε την κατοχή στο επιθετικό τρίτο, ο Τορεχόν «κέρδισε» την πρώτη διεκδίκηση και έπαιξε για τον Τσιγγάρα, που με τη σειρά του έστρωσε εκ νέου στον Αργεντινό αριστερό μπακ ο οποίος βρήκε τον Πέρεθ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο συμπατριώτης του χαφ δεν έκανε καλό τελείωμα.

*Στο 64′ ο Ντίας κράτησε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα μέσα στο γήπεδο και «έπαιξε» για τον Καρέλη που «τελείωσε» από κοντά τη φάση, η μπάλα μετά από κόντρα «έσκασε», βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Τσαούσης απομάκρυνε. Μετά από αρκετά λεπτά εξέτασης, το VAR αποφάνθηκε ότι δεν πέρασε τη γραμμή.

*Στο 90’+1′ ο Μπαλαντασάρα έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Ζοάο Πέδρο παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το τακουνάκι, όμως εκείνη πέρασε «ξυστά» από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Με γνώμονα αυτό και παρά την «πικρόγλυκη γεύση» για το αποτέλεσμα (με το σκεπτικό πως και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις φάσεις τους), στο Αγρίνιο μπορούν να «πατήσουν» στο κομμάτι της δημιουργίας όπου και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.



gazzeta.gr