World Challenge με Καθημερινές Προσφορές* και Μοναδικά ‘Έπαθλα! Μόνο στο pamestoixima.gr

Υπόθεση στοιχηματισμού πρώην αξιωματούχου της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Εκδικάζεται τη Δευτέρα (30/5). Πληροφορίες, διαρροές, στοιχεία και εκτιμήσεις!

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ένα άθλημα που συνήθως στο τέλος, η τύχη του κρίνεται στα δικαστήρια! Υπόθεση στοιχηματισμού αξιωματούχου της ΠΑΕ Παναιτωλικός προσεχώς (30/5) στις (δικαστικές) αίθουσες.

Οι εκκρεμότητες κάθε χρόνο τείνουν να γίνουν θεσμός! Η φετινή σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και Βέροια συνεχίζουν προπονήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο!

Έχουμε 13 ομάδες για την επόμενη Super League και ψάχνουμε την 14η. Άνω τελεία στο μπαράζ του 13ου (Λαμία) με τον χαμένο του μπαράζ της Super League 2 (Bέροια).

Η υπόθεση στοιχηματισμού του πρώην γενικού αρχηγού της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Χρήστου Κουτσοσπύρου στο παιχνίδι ΟΦΗ-Παναιτωλικός (2-4) στην κίτρινη κάρτα στον Κορνέλιους, που επιβεβαιώθηκε, αλλά… δεν πληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες!

Στο Betshop το Μουντιάλ… ήρθε με τριπλά δώρα!

Η διαδρομή της υπόθεσης, λίγο – πολύ γνωστή σε όλους. Έχει σταματήσει στην ΕΠΟ, η οποία έχει ορίσει την εκδίκαση της στις 30/5, αφού στην προηγούμενη κλήση της Επιτροπής Δεοντολογίας, είχε… ξεχαστεί ο Χρήστος Κουτσοσπύρος.

Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε (το έχει παραδεχτεί δημόσια η ΠΑΕ Παναιτωλικός δια στόματος Κωστούλα) την κίτρινη κάρτα του Κορνέλιους, ο οποίος και την δέχθηκε κάνοντας και πέναλτι στην ίδια φάση!

Οι ποινές που προβλέπονται για το «αδίκημα» φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού και τον δια βίου αποκλεισμού του Κουτσοσπύρου από το ποδόσφαιρο!

Ομάδα με έννομο συμφέρον ο Απόλλων Σμύρνης, αφού στην περίπτωση που υποβιβαστούν οι Αγρινιώτες παίρνουν τη θέση του και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πάει στο μπαράζ με τη Βέροια (το πότε θα διεξαχθεί, άλλη πονεμένη ιστορία).

Η κάθε πλευρά θεωρεί δεδομένη τη δικαίωση! Mια εκ των δύο θα δικαιωθεί! Το πότε είναι άλλη κουβέντα.

Ο μεν Παναιτωλικός δεν ανησυχεί, κάνει λόγο για αίολα στοιχεία, αλλά στο νομικό επιτελείο υπάρχουν οι Πιλάβιος και Δημητρακόπουλος! Η σύνθεση αυτή μόνο εφησυχασμό και σιγουριά δεν βγάζει πάντως!

Ο Απόλλων Σμύρνης, έχοντας και αυτός τους δικούς του νομικούς κύκλους που εμπιστεύεται θεωρεί δεδομένο τον υποβιβασμό του Παναιτωλικού, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν στο φάκελο. «Οποιαδήποτε άλλη απόφαση συνιστά σκάνδαλο», τονίζεται χαρακτηριστικά!

Τι προβλέπει ο κανονισμός…

Τι ορίζουν τα σχετικά άρθρα (27,28,29) του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ που αφορούν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις;

Μεταφέρουμε τα σημαντικότερα.

1) Όλα τα πρόσωπα που συμμετέχουν ή αποπειρώνται να συμμετάσχουν σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας ή του αποτελέσματος αγώνα ή διοργάνωσης με αντιαθλητικό, ανήθικο ή διεφθαρμένο τρόπο τιμωρούνται:

α) με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ,

β) με δεκαετή τουλάχιστον απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, και

γ) με δεκαετή τουλάχιστον απαγόρευση εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους.

2) Σε σοβαρές περιπτώσεις και σε περίπτωση επαναλήψεως, οι χρηματικές ποινές διπλασιάζονται, οι δε ποινές β και γ απαγγέλλονται εφ’ όρου ζωής.

3) Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, η ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.

Εάν υπαίτια της προσπάθειας ή και της επίτευξης των ανωτέρω είναι ομάδα ή αξιωματούχος της, οι χρηματικές ποινές δεκαπλασιάζονται, η δε ομάδα (ή ομάδες) τιμωρείται με υποβιβασμό.

Σημεία «κλεδιά»!

«Σε περίπτωση επαναλήψεως της ανωτέρω συμπεριφοράς επιβάλλεται ποινή ισόβιου αποκλεισμού ενασχόλησης με το άθλημα του ποδοσφαίρου». Αυτό αφορά άμεσα τον Κουτσοσπύρο, αλλά εμμέσως έχει αντίκτυπο και στην ομάδα.

Το αναφέρουμε επειδή τις τελευταίες ώρες «βγαίνουν» πληροφορίες που θέλουν να ισχύει το «περίπτωση επαναλήψεως». Και πιο συγκεκριμένα οτι ο πρώην αξιωματούχος του Παναιτωλικού είχε στοιχηματίσει 14 φορές σε παιχνίδια της ομάδας του!

Εφοσον επιβεβαιωθεί το κατ’ επανάληψη με βασική προϋπόθεση την επιτυχία, σε μη νικηφόρο αποτέλεσμα και σε… ειδικά στοιχήματα, τότε δύσκολα θα αποδείξει η ΠΑΕ Παναιτωλικός οτι ο (πρώην) αξιωματούχος της δεν είναι «ελέφαντας»!

Αυτά, με μια τελείως επιδερμική προσέγγιση του θέματος, αφού πλην της ΠΑΕ Παναιτωλικός και του Χρήστου Κουτσοσπύρου, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το περιεχόμενο της δικογραφίας! Επίσημα τουλάχιστον.

Με τα όσα έχουν διαρρεύσει (το τονίζουμε διαρρεύσει) στο ημίχρονο φαίνεται να προηγείται ο Απόλλων Σμύρνης, έχει ακόμα το δεύτερο 45λεπτο στο οποίο θα έχουμε τελικό μόνο αν αθωωθεί ο Παναιτωλικός. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε παράταση (Εφέσεων) και μπορεί και πεναλτι (CAS).

sportime.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER