Από 1.537.000 ευρώ, η χρηματοδότηση των έργων για το γήπεδο του Παναιτωλικού αυξάνεται σε 2.353.000 όπως έγινε γνωστό στην σημερινή συμπληρωματική προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ομάδα του Αγρινίου.

Σημαντική ημέρα για τον Παναιτωλικό και τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται στο γήπεδο της ομάδας του Αγρινίου, καθώς έπεσαν οι υπογραφές για την συμπληρωματική προγραμματική σύμβαση. Υπογραφές που ανεβάζουν την χρηματοδότηση από 1.537.000 ευρώ που ήταν αρχικά, σε 2.353.000.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει και το υποέργο για την αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού και των οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νετάριος Φαρμάκης ανέφερε σχετικά: «Σήμερα επισφραγίζουμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Είμαστε εδώ και τηρούμε στο ακέραιο ότι έχουμε υποσχεθεί. Το γήπεδο του Παναιτωλικού αλλάζει όψη και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη, λειτουργική εγκατάσταση, που καλύπτει τις απαιτήσεις της ομάδας η οποία αγωνίζεται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία και φυσικά του ερασιτέχνη. Σύντομα θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας και στην πόλη του Αγρινίου.

Η εξασφάλιση του υποέργου που αφορά την αναβάθμιση του συστήματος τεχνητού φωτισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος σηματοδοτεί την μετάβαση στην «πράσινη ανάπτυξη» και καταδεικνύει την υιοθέτηση εφαρμογών που ανοίγουν το δρόμο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στον αθλητισμό. Συνολικά όμως το έργο της Αναβάθμισης Γηπέδου Παναιτωλικού είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αστική αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.

Θέλω να πιστεύω ότι ο ανάδοχος εργολάβος θα τρέξει με τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες. Ξέρω ότι έχουν προκύψει ζητήματα έκτακτα, θα λυθούν. Κάθε έργο έχει όχληση, φέρνει ταλαιπωρία, ταράζει ότι έχουμε συνηθίσει. Πάντα ένα έργο μας κάνει να λέμε γιατί δεν κάνει πιο γρήγορα. Η ταλαιπωρία είναι παροδική το έργο μόνιμο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Γεράσιμος Μπελεβώνης, ανέφερε: «Για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, βρήκαμε έναν πραγματικό σύμμαχο για να ολοκληρώσουμε το όνειρό μας γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Αυτή η βοήθεια είναι πολύ σημαντική και πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση των έργων, οι φίλαθλοι θα απολαύσουν ένα από τα ομορφότερα επαρχιακά γήπεδα της Ελλάδας. Aπολογούμενος προς τους φιλάθλους να πω ότι πρέπει να δείξουν υπομονή. Υπάρχουν προβληματάκια που εμποδίζουν την γρήγορη ολοκλήρωση των έργων. Όμως ολοκληρώνοντας τα έργα θα δουν ένα από τα ομορφότερα γήπεδα και η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου όπως μας έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος ότι θα καταλάβουν ότι άξιζε την υπομονή».



gazzeta.gr