Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή στην ΕΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα των διαιτητών Ζαχαρή και Κάρδαρη όπου ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας.

Όπως είναι γνωστό, η ομάδα μπάσκετ της Πρίστινα είχε προχωρήσει σε καταγγελία μέσω Facebook, εξηγώντας πως έγινε απόπειρα δωροδοκίας των Ελλήνων διαιτητών Ζαχαρή και Κάρδαρη πριν από αγώνα των play-offs για το πρωτάθλημα Κοσόβου.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει και την αντίδραση της ΕΟΚ καθώς είχε ζητήσει από την ομοσπονδία μπάσκετ του Κοσσόβου σχετική ενημέρωση για την εν λόγω καταγγελία. Ενώ στη συνέχεια είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση των δύο διαιτητών για λόγους «ψυχολογικής φόρτισης».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική επιστολή στην Ομοσπονδία θέλησε να σταθεί στο εν λόγω θέμα εξηγώντας ότι λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας η ΕΟΚ και η ΚΕΔ θα έχουν προβεί ήδη σε ενέργειες για τη συλλογή πληροφοριών προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση. Επιπλέον αναφέρει στην επιστολή ότι λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα προκαλείται ζημιά στην ΕΟΚ ενώ υπογραμμίζεται ότι έπρεπε να προβεί η Ομοσπονδία από μόνη της στην εξαίρεση των διαιτητών και όχι να υπάρχει αυτοεξαίρεσή τους.

Κλείνοντας, ζητάει από την ΕΟΚ να ενημερώσει επίσημα για το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει.gazzeta.gr