Ήδη, από νωρίς το πρωί μπλοκ φοιτητών με πανό, έχουν αρχίσει  να συγκεντρώνονται στην Πανεπιστημίου. «Θα βουλιάξει η Αθήνα» ξεκαθαρίζουν εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, που με αποφάσεις τους θα δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι καθηγητές των Πανεπιστημίων που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, αλλά και η ΑΔΕΔΥ που έχει καλέσει σε πανελλαδική στάση εργασίας.

Εκατοντάδες οι διαδηλωτές και στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε περισσότερα από 250 πανεπιστημιακά τμήματα. Μετά και τις νέες συνελεύσεις, χιλιάδες φοιτητές αποφάσισαν καταλήψεις σε όλα τα ιδρύματα της Αθήνας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο αλλά και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας.

Ένταση στα Προπύλαια

Ένταση μεταξύ των φοιτητών σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στα Προπύλαια, όπου έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 άτομα τραυματίστηκαν και η αιτία του καυγά φαίνεται να είναι για το ποιος θα είναι στην κεφαλή της πορείας.

Σημειώνεται πως στο κέντρο της Αθήνας, ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο αποτελείται από 200 άρθρα και τέθηκε σε διαβούλευση προκειμένου να κατατεθεί το συντομότερο στη Βουλή και να προγραμματιστεί για ψήφιση μέσα στον Φεβρουάριο.



megatv.com