Ο Σαββίδης θα πρέπει (και πάλι) να ματώσει στις μεταγραφές

Τα λεφτά. Η ρευστότητα. Τα έσοδα. Είναι το πρώτο πράγμα που μετράει για να μπορείς να έχεις στρατηγικό πλεονέκτημα στην σκακιέρα. Τα προηγούμενα χρόνια ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας και από την Κράσνονταρ άλλαξαν όλη την ιστορία του ΠΑΟΚ, διέλυσαν πολύ πιο βίαια την ομάδα που είχε στηθεί. Το ίδιο μπορεί να πεις κανείς ότι ισχύει και με τον αποκλεισμό από την Λέφσκι. Εκτροχιασμός.

Η ποιότητα πληρώνεται, σε πολλές περιπτώσεις ακριβά, χωρίς έσοδα, δεν μπορείς να ξοδέψεις, ειδικά όταν πρέπει να καλύψεις τα επαναλαμβανόμενα ανοίγματα, όσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ανοίγουν και καλύπτονται από τον Ιβάν Σαββίδη. Ο «Δικέφαλος» ματώνει αγωνιστικά και οικονομικά για να μπορεί να εξισορροπήσει την κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι o σύλλογος και ο ιδιοκτήτης του, θα κληθεί να πάρει άμεσα πολύ δύσκολες αποφάσεις.

Στην Τούμπα η συζήτηση για τα μεταγραφικά είχε σταματήσει, καθώς όλοι εστίαζαν στον τελικό του Βόλου, αλλά θα ξεκινήσει άμεσα, όπως ειπώθηκε την επομένη της απώλειας του κυπέλλου από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Σίγουρα θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα μεταγραφικά θέματα και θα παρθούν οι πρώτες κομβικές αποφάσεις σχετικά με το πως θα κινηθεί ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Το νούμερο επτά, που ακούστηκε το ταραγμένο βράδυ της Τετάρτης από το στόμα του Γιώργη Σαββίδη και αφορούσε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, προφανώς, δεν ακούστηκε τυχαία.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει, ήδη, μια προεργασία και κάποιες πρώτες κινήσεις στο παρασκήνιο. Στα μάτια πολλών αυτό που επείγει προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη και να μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού της στις 27 Ιουλίου είναι η απόκτηση ενός κεντρικού χαφ και ενός σέντερ φορ. Παίκτες που θα έρθουν για να κάνουν τη διαφορά και θα είναι σε θέση άμεσα να μπουν και να παίξουν.

Δεν είναι κρυφό μυστικό πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός περιλαμβάνει κι άλλες θέσεις. Αριστερός μπακ, στόπερ, δεύτερος σέντερ φορ, ακραίος μεσοεπιθετικός, ένας ακόμα ένας χαφ και ένα «δεκάρι» είναι οι βασικές προτεραιότητες.

Ένα από τα ονόματα που έχει ακουστεί είναι του Δημήτρη Πέλκα, οποίος κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος στην αγορά και έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ. Στην περίπτωση του 29χρονου μεσοεπιθετικού υπάρχει το πράσινο φως από τον Λουτσέσκου, οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν θετικές στις πρώτες συζητήσεις, αν και το οικονομικό μπορεί να παίξει το κυριότερο ρόλο πριν την οριστική συμφωνία.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, έχουν εξεταστεί οι γνωστές περιπτώσεις των Μίχαελ Κρμέντσικ και Ράχμαν Μπάμπα, με τους οποίους έγινε μια πρώτη επαφή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και προχωρημένες, το αντίθετο, καθώς εξετάζονται και άλλες επιλογές. Ανάμεσα στις επιλογές που έχουν εξεταστεί, εδώ και πολύ καιρό, είναι και του Δημήτρη Λημνιού.

Στο κομμάτι των δανεικών θεωρείται σίγουρο ότι θα επιστρέψουν οι Τσιγγάρας και Βρακάς, επίσης τελειώνει ο δανεισμός του Λούκας Τέιλορ στην ουκρανική Σαχτάρ δίχως να έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με την περίπτωση του, ενώ το συμβόλαιο δανεισμού του Κουαλιάτα ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του ‘23.

gazzeta.gr