Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα νέα χθεσινά κατορθώματα του Κωνσταντέλια και καταγράφει το πώς ο νεαρός άσος έχει καταφέρει να βελτιωθεί σε τομείς του παιχνιδιού που υστερούσε. Σχόλια και για άλλα θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται και με τον Λουτσέσκου.

Αυτός τελικά δεν είναι σαν τους άλλους… Είναι ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο για την χώρα μας ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ένας ποδοσφαιριστής με σπάνιες αρετές ο οποίος όμως δουλεύει και βελτιώνεται κάθε χρονιά, κάθε μήνα, κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Δουλειά! Ναι, το ταλέντο υπάρχει, αυτή η τρισδιάστατη οπτική του γηπέδου τον έκανε από πολύ μικρό τόσο ξεχωριστό, αλλά αν δεν είχε διάθεση να ακούει και να δουλεύει, το ταλέντο δεν θα του έφθανε για να κάνει τέτοια άλματα προόδου και να μας πείθει ότι έχει τεράστιες προοπτικές για το μέλλον. Δεν γράφουμε για τον Κωνσταντέλια με αφορμή μόνο την απίστευτη γκολάρα στο χθεσινό 5-0 επί του Πανσερραϊκού. Αλήθεια είναι ότι η κίνηση συνολικά ήταν μαγευτική. Η ποδοσφαιρική μαγκιά του παίκτη ο οποίος ΔΕΝ πέφτει σε σχέση με άλλους που στιγματίζονται ψάχνοντας την κοροϊδία διαιτητών και αντιπάλων βουτώντας με συνέπεια σε ΚΑΘΕ αγώνα, συνδυάστηκε σε αυτό το γκολ με την τεράστια ποιότητα του προωθητικού κοντρόλ και του άψογου τελειώματος που έστειλε την μπάλα στην γωνία του τέρματος! «Ζωγραφέλιας» λένε και γράφουν σήμερα για μία ιστορική κίνηση που δικαίως συγκρίνεται με την στιγμή που χάρισε το 1973 ο Κούδας, στη φάση όπου ο Καψής κρεμάστηκε από πάνω του μπας και τον σταματήσει.

Το κείμενο όμως θα το έγραφα έτσι και αλλιώς για να καταγράψω τη βελτίωση του νεαρού μάγου μέσα στο παιχνίδι. Κακά τα ψέματα. Αν ο Ντέλιας ως μεσοεπιθετικός δεν κατάφερνε να βελτιώσει τα τελειώματά του, άρα και τα νούμερα σε γκολ κυρίως, θα είχε ένα στίγμα και ένα μόνιμο εμπόδιο για να εκτοξευθεί εκεί που του αξίζει. Ο Κωνσταντέλιας μέχρι και πέρσι μπορούσε να τα κάνει όλα τέλεια, να φθάσει απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και εκεί να πλασάρει χαλαρά και άστοχα. Το πρόβλημα είχε να κάνει κυρίως με το… «χαλαρά». Δούλεψε! Το ήξερε, το παραδέχθηκε και μαζί με την προπόνηση στα τελειώματα… «χίλια τέτοια σουτ κάνω κάθε μέρα» είπε μετά από μία γκολάρα στο Βόλο, φρόντισε να φτιάξει και το σώμα του. Το παιδί έγινε άντρας με τα όλα του και πλέον… κρέμεται από πάνω του ένας αντίπαλος κι αυτός απλά τον ξεπερνάει σα να μην τον νιώθει. Ο Ντέλιας μπορεί πλέον και σουτάρει… αντρικά, με δύναμη, με ποιότητα και αρκετή ευστοχία.

Ήταν πάντα ένας παίκτης που αγαπούσε την πάσα. Ήταν πάντα σαν τους μπασκετμπολίστες που με μία ασίστ έκανε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους. Προσέξτε αλλαγή φέτος. Σε αυτή την ομαδάρα που πάει να βάλει… 140 γκολ, έχοντας 22 σκόρερ, ο Ντέλιας είναι ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες! Αλλάζει! Βελτιώνεται! Αποκτά μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στις ενέργειές του, γίνεται πιο απρόβλεπτος σε όλα του. Πρώτος στην ομάδα με 53 τελικές, πρώτος (ποιος ο Ντέλιας που δεν «έβλεπε» εστία) σε τελικές εκτός περιοχής! Και όλα αυτά με 9 γκολ και 6 ασίστ σε πολλαπλάσια νούμερα σε σχέση με την περσινή καλή σεζόν του.

Όλα οφείλονται στον ΠΑΟΚ! Τον εντόπισε, τον έφερε από το Βόλο, τον πίστεψε, τον μεγάλωσε με όλες τις σωστές αξίες και όταν έφθασε η ώρα για την μετάβαση στη δύσκολη αντρική πραγματικότητα, τον δούλεψε ακριβώς όπως έπρεπε και στο timing που χρειάζονταν. Κάπως έτσι έγινε ο τρίτος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης του ΠΑΟΚ (μετά από Κοτάρσκι και Τάισον) αυτός με την τεράστια επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας και την πολύ μεγάλη χρηματιστηριακή αξία, με μία τεράστια προοπτική και ένα αδιευκρίνιστο ποδοσφαιρικό ταβάνι.

Το καμάρι της ποδοσφαιρικής Ελλάδας που πέρσι τον Οκτώβριο έμεινε εκτός εθνικής ομάδας, χαλάστηκε για 10 μέρες και από τότε… δεν σταματάει να δουλεύει, να βελτιώνεται και να… πετάει σε άλλη ποδοσφαιρική διάσταση. Και κάτι ακόμη: Ευτυχώς ό, τι και αν λέγεται, ό, τι και αν γράφεται γι αυτόν δεν τον απασχολεί, δεν τον επηρεάζει. Έχει πάρει και αυτό το μάθημα. Ξέρει καλά να ακούει όσους πρέπει, να δουλεύει και στο τέλος-τέλος να διασκεδάζει το παιχνίδι. Γι αυτό και κάθε εβδομάδα γίνεται καλύτερος…

* Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ γίνεται πιο δύσκολο. Ποτέ κανείς δεν πρέπει να έχει δώσει τέσσερα συνεχόμενα ματς με ΑΕΚ- Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό μέσα σε 11 ημέρες. Οκ! Έτσι «έκατσε» έτσι θα γίνει. Πολύ σωστά στον ΠΑΟΚ ΔΕΝ το βλέπουν έτσι όπως είναι και όπως το παρουσιάζουμε. Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν 4-5 ή 12 ματσάρες στις επόμενες 20 ημέρες. Για την ομάδα υπάρχει ΜΟΝΟ το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο…

ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου

Για να μην ξεχαστούμε, όλοι μα όλοι όσοι μιλάμε για διαιτησία έχουμε δικαίωμα, όλοι οι παράγοντες που απειλούν και εισβάλουν στα αποδυτήρια (άλλοι μέχρι και μηνύσεις ΛΕΝΕ ότι κάνουν) οι δημοσιογράφοι με απίστευτα κείμενα, ο Τερίμ μπορεί να βρίζει (όπως οι Τούρκοι αποκάλυψαν) τους πάντες χωρίς κανείς εδώ να κάνει οποιαδήποτε αναφορά, αλλά εκείνος που φυσικά φταίει και δεν πρέπει να μιλάει είναι ο Λουτσέσκου, ειδικά όταν διαπιστώνει την ξεκάθαρα διαφορετική αντιμετώπιση της ομάδας του.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν το πρώτο ματς θυμήθηκε (για επικοινωνιακούς λόγους) τον Καπέλα. Τώρα και πριν τα ημιτελικά, «θυμάται» τον Λουτσέσκου. (Ευτυχώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έκανε το παραμικρό κατά του Τερίμ. Ευτυχώς…). Είναι φανερό ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να δημιουργήσει ένταση, αφού επί της ουσίας δεν τίθεται κανένα ζήτημα. (Και πώς να τεθεί σε κάποιον που εκφράζει την άποψή του και έχει κριθεί από τα αρμόδια όργανα;)

Το γιατί δημιουργούν επικοινωνιακή ένταση εκείνοι το ξέρουν, αν και προφανώς γνωρίζουν την ποδοσφαιρική τους αδυναμία, ειδικά μετά την αλλαγή προπονητή. Στο κάτω-κάτω θέλουν να αλλάξουν τα πάντα που επικρατούσαν επί Γιοβάνοβιτς και σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν ακόμη και επικοινωνιακά.

Απλά μέσα σε αυτή την προσπάθεια είναι κακό να εκτίθενται με τέτοιο τρόπο δημοσίως (σελ 12 εξωδίκου κάτω στο κείμενο «Ασπίδα» ο ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου: Αναλυτικά το εξώδικο που του έστειλε ο Παναθηναϊκός) κατηγορώντας τον Λουτσέσκου για δηλώσεις που αφορούν τον τελικό του 2021 όπου όμως αναμετρήθηκαν… ΠΑΟΚ Ολυμπιακός!

Μέσα στην ένταση που δημιουργείται από τον Παναθηναϊκό και πέρα από το λάθος με τους τελικούς 2021 και 2022 στην εξώδικη διαμαρτυρία, ένα μπράβο στους πράσινους για την ατάκα… «όλοι γνωρίζουν ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ». Τέτοια αλήθεια για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, χρόνια είχε να καταγραφεί!

Ο ΠΑΟΚ πάντως, ιστορία έγραψε και στις 3 Μαίου του 2018 στη Λίγκα, με στόχο να συνεχίζεται να γράφεται ιστορία για όλους. Και για τον Παναθηναϊκό!

Τέλος πάντων ηρεμία και ψυχραιμία. Τα γήπεδα ανοίγουν και κανείς εντός ΠΑΟΚ δεν πρέπει να δώσει την παραμικρή αφορμή σε όσους (πιθανότατα) δεν θέλουν κόσμο μέσα σε αυτά για τους δικούς τους εσωτερικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ ως Οργανισμός δεν είναι στο 1970 και 80 όπως εκείνοι θέλουν να πιστεύουν προκαλώντας τον και καλά κάνει που με την στάση του δίνει μαθήματα ψυχραιμίας, σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να γυρίσουν το ποδόσφαιρο στις εποχές που ΔΕΝ κέρδιζε ο καλύτερος.

Όσον αφορά τον Λουτσέσκου: Ο ΠΑΟΚ τον ανανέωσε για άλλα ΤΡΙΑ (3) χρόνια. Έτσι απλά… Υπομονή λοιπόν και ψυχραιμία…



gazzeta.gr