Ο Τάισον είναι ο Νο1 δημιουργός του ΠΑΟΚ και τον χαρακτηρίζει πλουραλισμός από το που και το πώς «φτιάχνει» γκολ για τους συμπαίκτες του.

Σε εξαιρετική κατάσταση παρουσιάζεται εσχάτως ο ΠΑΟΚ, που σκοράρει κατά ριπάς και έτσι οδηγεί την «κούρσα» της Stoiximan Super League. Ο Δικέφαλος βγάζει και εύλογα πολλούς πρωταγωνιστές και ένας εξ’ αυτών είναι ο Τάισον, ο οποίος χθες ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «ασπρόμαυρους» ως το καλοκαίρι του 2025.

Ο Βραζιλιάνος είναι ο Νο1 δημιουργός του καθώς μετρά μέχρι στιγμής 11 τελικές πάσες σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα παρουσιάζει μεγάλη γκάμα και πλουραλισμό στο πώς «φτιάχνει» παιχνίδι.

Ηδη άλλωστε έχει δώσει ασίστ από κάθε πιθανό σημείο του επιθετικού μισού της ομάδας του.

*H πρώτη του φετινή τελική πάσα ήταν στη Φινλανδία όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 την Ελσίνσκι για τους ομίλους του Conference League. Ηταν από τα δεξιά, με αντίστοιχο πόδι, για τον Μπράντον Τόμας στις καθυστερήσεις του αγώνα.

*Λίγες ημέρες μετά (27/9) «έφτιαξε» τα δύο από τα τρία τέρματα του Δικεφάλου στο 3-0 επί του Βόλου στη Θεσσαλονίκη. Το 1-0 του Κώστα Κουλιεράκη προήλθε από δικό του στατικό.
..

*Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε σε φάση τρανζίσιον όπου βγήκε σε θέση δεξιά μέσα στα αντίπαλα καρέ, την τελική πάσα για το 2-0 του Τόμας Μουργκ.
..

*Ακολούθησε το 2-2 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, όπου εκ νέου σε open play αλλά αυτή τη φορά από τον άξονα έστρωσε με το δεξί στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που διπλασίασε (1-2) τότε τα τέρματα της ομάδας του.
..

Βραζιλιάνος έδωσε και δύο ασίστ στο 5-0 επί του Πανσερραϊκού. Η πρώτη ήταν από τα αριστερά με δεξί γέμισμα, όπου και βρήκε «συστημένα» τον Μαγκόμεντ Οζντόεφ για το 1-0.
..

*Λίγο αργότερα εκ νέου από τα αριστερά αλλά μέσα στο «κουτί» και με το ίδιο πόδι, βρήκε τον Τόμας Μουργκ που «έγραψε» το 2-0 για τον Δικέφαλο.
..

*Aπό τα δεξιά αλλά προς τον άξονα «έστρωσε» στον Γιάννη Κωνσταντέλια που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 3-0 που επικράτησε της Λαμίας στην Τούμπα.
..

*Από τον άξονα και με κάθετη ανάπτυξη «έβγαλε» τον Τόμας Μουργκ σε θέση βολής για το τέταρτο γκολ του club, στο 4-2 που κέρδισε την Ελσίνσκι στο φινάλε του group stage στο Conference League.
..

*Στο 5-1 του Πανθεσσαλικού επί του Βόλου έκλεψε λίγο πριν το φινάλε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, την κουβάλησε μέχρι και έξω από τα αντίπαλα καρέ και την κατάλληλη στιγμή έπαιξε κάθετα για τον Στέφανο Τζίμα που διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.
..

*Μέχρι που φτάσαμε στο πρόσφατο 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Τούμπας. Οπου «έφτιαξε» και τα δύο γκολ της ομάδας του, που μάλιστα αμφότερα σημείωσε ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ. Στο 1-0 πήρε την κατοχή στο αμυντικό του μισό, έτρεξε με την μπάλα αρκετά μέτρα και έπαιξε κάθετα για τον Βούλγαρο που άνοιξε το σκορ.
..

*Στο 2-1 όμως όπου ο Δικέφαλος άπλωσε το παιχνίδι του εκείνος ήταν σε θέση αριστερού εξτρέμ, πάτησε στα «πράσινα» καρέ και την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη, την οποία και εκμεταλλεύτηκε ο συμπαίκτης του και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.
...

Οι ασίστ του Τάισον

Από τον άξονα: 5
Από αριστερά: 3
Από δεξιά: 2
Σε στατικό: 1



gazzeta.gr