Φρένο μπαίνει σε όσους παίζουν ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς πλέον θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη έχει τοποθετηθεί σχετική πινακίδα που αναγράφεται η παραπάνω απαγόρευση όπως και το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εξήγησε πως η ρακέτα απαγορεύεται έτσι και αλλιώς παντού ενώ στις παραλίες του Αλίμου, το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο.

«Υπάρχουν ειδικοί χώροι που παίζει ο κόσμος. Όταν παίζουν περιστασιακά και δεν ενοχλούν, δεν μας απασχολεί να κόψουμε πρόστιμα και να πάρουμε  μέτρα. Όταν όμως παραγίνει είναι λογικό πως θα κόψουμε. Μπορεί ο Δήμος να ορίσει συγκεκριμένο πρόστιμο για αυτή τη παρέμβαση. Εμείς έχουμε θεσπίσει καρπάθιες παραβάσεις αλλά για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε πάρει μέτρα».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος μίλησε για τις τιμές στις ξαπλώστρες, λέγοντας πως έχουν ασκήσει πίεση στην οργανωμένη παραλία να μην κάνουν αυξήσεις όπως και δεν έχουν γίνει.

«Έχουμε και δύο μη οργανωμένες ακτές. Στην οργανωμένη ακτή η είσοδος είναι στα 6 ευρώ τις καθημερινές και στα 8 το Σαββατοκύριακο. Η κάθε ξαπλώστρα έχει δύο ευρώ τις καθημερινές και 4 ευρώ το Σαββατοκύριακο».megatv.com