Αγοραστές των άκρως επικίνδυνων βεγγαλικών μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών αναζητούν οι παράνομοι πωλητές. Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός και καθημερινά πραγματοποιούνται έλεγχοι και συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 13.000 έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί 35 παραβάσεις, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 43 συλλήψεις.

Από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ έχουν κατασχεθεί σχεδόν 135.000 κροτίδες.

Εκτός από την πώληση των κροτίδων και των βεγγαλικών, οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν και την κατασκευή των αυτοσχέδιων βεγγαλικών. Η αστυνομία, σε παράλληλες επιχειρήσεις, έχει κατασχέσει 1.050 αυτοσχέδιeς κροτίδες.

Σύλληψη 21χρονο στο Μοσχάτο

Ένας 21χρονος συνελήφθη το Μεγάλο Σάββατο στο Μοσχάτο, με την κατηγορία της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε έλεγχο που έγινε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκαν φιάλες βουτανίου, μπιτόνια βενζίνης και δυναμιτάκια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε στην πλατεία Αττάλειας στο Μοσχάτο γκαζάκια, από τα οποία μερικά ήταν άθικτα και μερικά είχαν εκραγεί.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.megatv.com