Φαΐ & γλέντι

Η μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας έφτασε και όσοι δεν κατάφεραν φέτος να πάνε στα χωριά τους ή να ψήσουν στα σπίτια τους, ξεχύθηκαν σε διάφορα πάρκα για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι δήμοι και να τσουγκρίσουν εκεί τα αυγά.

«Τέλεια, είναι ποτέ δυνατόν να μην περνάμε τόσο τέλεια εδώ, με τόσο κόσμο;».

Με ένα μεγάλο γλέντι τίμησε η περιφέρεια Αττικής και ο φορέας του μητροπολιτικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» την ημέρα του Πάσχα. Δεν έλειπε τίποτα, οι σούβλες πήραν «φωτιά» από νωρίς το πρωί.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους και έτσι μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν το πάρκο. Υπό τη μουσική υπόκρουση της ορχήστρας που βρισκόταν εκεί, χόρεψαν, τραγούδησαν και φυσικά δοκίμασαν τον παραδοσιακό οβελία.

«Πλημμύρισε» το πάρκο

Στη γιορτή παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Δημιουργήσαμε αυτό το πασχαλινό γλέντι στο οποίο κανείς δε μένει χωρίς να γλεντήσει αλλά και χωρίς τα εδέσματα και τις σούβλες».

Από τις 11.00 το πρωί ο κόσμος ξεκίνησε να φτάνει στο πάρκο Τρίτση. Το μενού περιελάμβανε διακόσια αρνιά, 2.000 καλαμάκια, 3.000 λουκάνικα, 20 σούβλες κοντοσούβλι και σαλάτες.

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το άφθονο κρασί.

Ο ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε τη σημερινή μέρα και έτσι πολλές οικογένειες χόρεψαν μετά το φαγητό και συνέχισαν με περίπατο.

Οι περισσότεροι καθίσαν μέχρι και αργά το απόγευμα να απολαύσουν τη γιορτή.megatv.com