World Challenge με Καθημερινές Προσφορές* και Μοναδικά ‘Έπαθλα! Μόνο στο pamestoixima.gr


Από την αίτηση-αναφορά, που απέστειλε στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2022 στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών, στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, αλλά και στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, στην οποία είχε ανατεθεί η διερεύνηση της – σύμφωνα με το κατηγορητήριο – δολοφονίας της Τζωρτζίνας, η ιατροδικαστής, που διερεύνησε την υπόθεση της άτυχης Ίριδας, η οποία κατέληξε στις 21 Μαρτίου 2021 μέσα στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, προχωρά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Μέσω της αναφοράς, την οποία παρουσιάζει το ereportaz.gr, επισημαίνει ότι μετά την νεκροτομική διερεύνηση του βρέφους υπέδειξε στην οικογένεια να υποβληθεί σε έναν πλήρη γονδιακό έλεγχο. «Άμεσα επικοινώνησα με την αστυνομία και ενημέρωσα για τους προβληματισμούς που μου είχαν δημιουργηθεί, καθώς και για την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προανακριτικά της υπόθεσης, κάτι στο οποίο, ούτως η άλλως, και η αστυνομία συμφωνούσε εξαρχής μαζί μου…».

Στη συνέχεια της αναφοράς της, η κ. Τσιόλα αναφέρει ότι μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, και συγκεκριμένα δυο ημέρες μετά την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών και του εξέθεσε τους προβληματισμούς της.

«Εγκληματική ενέργεια»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Τσιόλα, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης, επεσήμανε στους εισαγγελικούς λειτουργούς «την αναγκαιότητα συνδυαστικής έρευνας-διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της οικογένειας, καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση, η εγκληματική ενέργεια».

Στο Betshop το Μουντιάλ… ήρθε με τριπλά δώρα!

Μάλιστα, όπως καταγράφει συγκεκριμένα στην αίτησή της, κατόπιν του δικού της αιτήματος διατάχθηκε η κατεπείγουσα προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πατρών, προκειμένου για πρώτη φορά να διερευνηθεί σε εισαγγελικό επίπεδο η αιτία που προκάλεσε τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Στην αίτησή της, η κ. Τσιόλα επεσήμανε, σε ό,τι αφορά το περιστατικό της Ίριδας, πως πρέπει να κληθεί να συντάξει νεότερη ιατροδικαστική έκθεση, «αφού συνεκτιμηθούν τυχόν παραγγελλόμενες συμπληρωματικές εξετάσεις και τις οποίες θα υποδείξω».

Με αυτή τη διατύπωση η κ. Τσιόλα αφήνει να εννοηθεί ότι, μετά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στο ζεύγος, και η ίδια είναι σε θέση να καταστήσει με σαφήνεια την αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας, παρά την σχετική διάγνωση της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου, η οποία την απέδωσε σε ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και συγκεκριμένα στην αγενεσία φλεβόκομβου.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα άλλα δύο περιστατικά (Μαλένας και Τζωρτζίνας), η ιατροδικαστής ζητούσε «να διαταχθεί η διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τη συνδυαστική μελέτη και των τριών θανάτων από ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει ήδη διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή σε κάποιον εξ αυτών, έχοντας προς τούτο αρμοδιότητα να ζητήσει πλήρη αντίγραφα των ιατροδικαστικών και ιατρικών φακέλων, καθώς και τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων κατά την κρίση του».

Καταλήγοντας, η κ. Τσιόλα ανέφερε ότι εξάντλησε κατά τη δεδομένη χρονική συγκυρία κάθε επιστημονικό δεδομένο για την απόφανσή της, σημειώνοντας στην ιατροδικαστική έκθεση, εκτός όλων των άλλων ευρημάτων που είχε, και το πνευμονικό οίδημα και, αφετέρου, ότι σε συνεργασία με την εισαγγελία Πατρών δρομολόγησε την συνδυαστική έρευνα και των τριών θανάτων, «που κατά την γνώμη μου είχε ως αποτέλεσμα την επαγρύπνηση των Αρχών».megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER