Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών και των ΕΛΤΑ, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Μέλος ενός πολύ σκληρού πυρήνα ποινικών κακοποιών, που εμπλέκονται σε ληστείες στην Αχαΐα και σε διακίνηση υδροπονικής κάνναβης στην Πάτρα, ήταν ο γιος του Κωνσταντίνου Καρατσώλη ή αλλιώς του γνωστού ως «Στέλιου» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Από την μέχρι τώρα έρευνα της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον επτά ένοπλες ληστείες. Σε όλες ήταν μεταμφιεσμένοι φορώντας περούκες και ψεύτικα γένια. Από τα μέσα του 2020 μέχρι πριν τα Χριστούγεννα του 2022 είχαν εισβάλει σε τρεις τράπεζες, σε τρία υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ, με την συνολική λεία να είναι 20.000 ευρώ.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά, περίπου 250 γραμμάρια του ισχυρού εκρηκτικού C4 και ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι και 2.150 ευρώ.

Εντοπίστηκαν, επίσης, τέσσερα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή, όπως και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν για ανάλυση του περιεχομένου τους στη διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Στα σπίτια των επτά συλληφθέντων βρέθηκαν και πολλά βιβλία με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο.

Οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, κάτω από ιδιαίτερα ισχυρά μέτρα ασφαλείας και με τον φόβο επεισοδίων.megatv.com