Οι ερωτήσεις των αστυνομικών ήταν επίμονες και οι απαντήσεις της κάθετες και απόλυτες.

Τόσο η Δήμητρα όσο και η προφυλακισμένη αδελφή της Ρούλα, φαίνεται πως ακολουθούν την ίδια γραμμή. Αποποιούμενες των όποιων ευθυνών ζητούν να μάθουν, όπως λένε, την αλήθεια.

«Δεν το πιστεύω ότι η Ρούλα έχει βλάψει τα παιδιά της. Αν δεν έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια και υπάρχει κάποιος που ευθύνεται να έρθουν να μου το πουν επιστημονικά, τεκμηριωμένα. Θέλω να μάθω την αλήθεια και θέλω δικαίωση για τα αγγελούδια μου και να υποστούν τις συνέπειες όλοι όσοι ευθύνονται».

Ψύχραιμη, χωρίς άγχος

Ψύχραιμη, χαλαρή, χωρίς καμιά στιγμή να «σπάσει», να λυγίσει ή να ζητήσει κάτι από τους αστυνομικούς, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την κατάθεσή της με μια ιστορική αναδρομή.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Γύρισε πολλά χρόνια πίσω, ξεδιπλώνοντας λεπτομέρειες για τη ζωή της αδερφής της αλλά και της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Κράτησε την ίδια στάση δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην προφυλακισμένη αδερφή της.

«Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί. Ακόμα και τώρα είμαι 1.000.000% πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά».

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών επέμειναν στη μοιραία νύχτα που δολοφονήθηκε η Ίριδα και της ζήτησαν να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα θυμάται αλλά και να διευκρινίσει την ακριβή ώρα που βρήκε νεκρό το βρέφος. Ρωτήθηκε επίσης για το πότε ειδοποιήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ.

«Γύρω στις 07.30 περίπου το παιδί έκλαψε. Το ακούσαμε και οι δύο. Πήγε η Ρούλα της έβαλε την πιπίλα το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Αν όμως για μισή πιθανότητα στο 1.000.000% που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο, για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση».

15 λεπτά πριν τις 23.00 το βράδυ, όταν και πλέον είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη φυγαδεύσουν από την πίσω πόρτα, μπήκε στο αυτοκίνητό της και επέστρεψε στην Πάτρα.

Η χθεσινή ήταν η δεύτερη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στις Αρχές. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2021 τη μέρα που δολοφονήθηκε η μικρή ίριδα. Τότε είχε ζητήσει μόνη της να μεταβεί στο τμήμα και είχε παραδώσει το πανάκι με το αίμα στις Αρχές.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν είχε άλλη επιλογή. εκτάκτως κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον έμπειρων αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών οι οποίοι ήδη έχουν πάρει από εκείνη τις απαντήσεις που αναζητούσαν.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER