Δύο σχολεία, ένα Γυμνάσιο και ένα Δημοτικό, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Blue Act του Δήμου Πειραιά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

«Παραδώσαμε πλήρη σετ ρομποτικής ώστε να εμβαθύνουν λίγο στην ρομποτική καταγράφοντας προβλήματα της πόλης ή του λιμανιού και προσπαθώντας να βρούνε λύση μέσα από την ρομποτική», σχολίασε ο δήμαρχος Πειραιά.

Τα προβλήματα που εντόπισαν αφορούσαν κυρίως ζητήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, αλλά πρότειναν ακόμη πως ένα ρομποτάκι θα μπορούσε να ψυχαγωγεί τους τουρίστες που φτάνουν στο «μεγάλο λιμάνι της χώρας».

«Δώσαμε εξοπλισμό σε εφτά δημοτικά και τα γυμνάσια του Δήμου μας. Εκπαιδεύσαμε 42 καθηγητές. Σο πρόγραμμα θέλουμε να είναι γύρω στα 1270 παιδιά και κυρίως βάζουμε την τεχνολογία με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο στα σχολεία μας», δήλωσε ο Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στα δύο σχολεία χορηγήθηκαν πρόσθετα kit ρομποτικής, ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, να μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού και –τελικά- να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικά προς όφελος της πόλης.megatv.com