Μάχη ζωής

Διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Πειραιώς…

Το αγοράκι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπεβλήθη σε δεύτερη αξονική εγκεφάλου, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Τα δύο αδελφάκια του, 8 και 10 ετών, διέφυγαν τον κίνδυνο και έλαβαν εξιτήριο.

«Το παιδί είχε 5 ανάσες το λεπτό»

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην Πειραιώς το βράδυ της Τετάρτης με τα τρία παιδιά, τη μητέρα και τη γιαγιά τους χτυπημένα στο έδαφος από το όχημα που οδηγούσε 26χρονος, συγκλονίζουν.

Το MEGA φέρνει στο φως αποκλειστικές πληροφορίες από τη γέφυρα ζωής που στήθηκε προκειμένου να σωθεί ο 5χρονος.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες που παρέλαβαν το τραυματισμένο παιδί έφτασαν από την Καλλιθέα στην Πειραιώς σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 4 λεπτά.

Χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο, ακινητοποίησαν το παιδί με αυχενικό κολάρο και σανίδα και το έβαλαν στο ασθενοφόρο. Το αγοράκι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε 5 ανάσες το λεπτό, με τους διασώστες να το μεταφέρουν μέσα σε 5 λεπτά στο Τζάνειο.

Σοκαρισμένος ο οδηγός

Ο οδηγός του αυτοκινήτου υποστήριξε ότι δεν τους είδε.

«Αυτό που άκουσα εγώ ήταν κάποιον να φωνάζει και να μιλάει πάρα πολύ άσχημα. Κάποιος είχε βγει και θεώρησε ότι του πετάχτηκαν και έριχνε την ευθύνη στους πεζούς», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον άφησε ελεύθερο και ζήτησε από την αστυνομία να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.

Μέσα από τις κάμερες ασφαλείας τα στελέχη της Τροχαίας θα διαπιστώσουν τι ταχύτητα είχε αναπτύξει και αν υπήρχε εμπλοκή και δεύτερου αυτοκινήτου που πιθανότατα να του έκοψε την ορατότητα.

Παγίδα θανάτου για τους πεζούς αποκαλούν κάτοικοι και εργαζόμενοι στα δύο εμπορικά κέντρα το συγκεκριμένο σημείο, καθώς δεν υπάρχουν διαβάσεις σε κοντινή απόσταση και φανάρια για τους πεζούς.



megatv.com