Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδόσφαιρου κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τερματίσει την εισβολή του στην Ουκρανία την στιγμή που η εθνική ομάδα της χώρα διεκδικεί μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Σήμερα η Ουκρανία προσπαθεί να ξεχάσει, τουλάχιστον για 90 λεπτά, την τραγωδία που εξακολουθεί να κατακλύζει τη χώρα της», έγραψε ο Πελέ σε διαδικτυακό του μήνυμα, λίγο πριν το παιχνίδι της Ουκρανίας με την Σκωτία.

«Θέλω να χρησιμοποιήσω τον αγώνα ως ευκαιρία για να κάνω ένα αίτημα: σταματήστε την εισβολή. Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για αυτή τη συνεχιζόμενη βία», πρόσθεσε ο τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου.

«Αυτή η σύγκρουση είναι μοχθηρή, αδικαιολόγητη και δεν φέρνει τίποτα εκτός από πόνο, φόβο, τρόμο και αγωνία… Οι πόλεμοι υπάρχουν μόνο για να χωρίζουν τα κράτη και δεν υπάρχει κάποια ιδεολογία που να δικαιολογεί πυραύλους που θάβουν τα όνειρα των παιδιών, καταστρέφουν οικογένειες και σκοτώνουν αθώους».

Θυμίζουμε ότι ο αγώνας της Ουκρανίας με τους Σκωτσέζους ήταν ο πρώτος από την στιγμή που ξεκίνησε η ένοπλη εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της χώρας κι ένας πόλεμος που συμπληρώνει 100 μέρες, όμως το τέλος του δεν μοιάζει κοντά.

gazzeta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER