Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ξεχώρισε από το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους.

Σοβαρή ποδοσφαιρική κριτική για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, προφανώς και δεν μπορεί να γίνει. Απέναντι στην Βιενέρ Βικτόρια, ομάδα τρίτης κατηγορίας, σοβαρά συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν.

To Gazzetta στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Ο αντίπαλος ήταν πάρα πολύ αδύναμος και ο χαρακτήρας του παιχνιδιού περισσότερος προπονητικός, ένα ξεμούδιασμα από τις συνεχείς προπονήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Παρόλα αυτά υπάρχουν πράγματα στα οποία αξίζει να αναφερθούμε, κυρίως σε ατομικό επίπεδο. Πάμε, λοιπόν…

Η δίψα του Αϊτόρ

Οκτώ μήνες μετά. Έπειτα από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό που του έβαλε ”φρένο” σε σεζόν καριέρας και στέρησε από τον Παναθηναϊκό τον πιο επιδραστικό του ποδοσφαιριστή. Δεν είναι εύκολο πράγμα η επιστροφή μετά από επέμβαση σε χιαστό. Για κανέναν. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι εξίσου σημαντικό με εκείνο της δουλειάς για το comeback και αποτελούσε ζητούμενο το αν θα πατήσει και πάλι χορτάρι στα πρώτα φιλικά επί αυστριακού εδάφους. Εκείνος δεν το σκέφτηκε στιγμή, ζήτησε να μπει και έδειξε την απόλυτη δίψα του για το ποδόσφαιρο, απαλλαγμένος από κάθε κακή ή δεύτερη σκέψη.

Ο Αϊτόρ σε αυτό το εικοσάλεπτο κόντρα στην Βιενέρ Βικτόρια έδειξε απόλυτα έτοιμος πνευματικά, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον σοβαρό τραυματισμό του απέναντι στον Άρη. Όλη αυτή η χαρά του που είναι και πάλι εδώ αποτυπώθηκε με όσα έκανε με την μπάλα στα πόδια, όντας αρκετά δραστήριος και το Τριφύλλι μέσα από το χαμόγελο του Ισπανού εξτρέμ, ξαναβρίσκει πιο γρήγορα από όσο περίμενε τον Αϊτόρ.

Η διπλή επιστροφή του Ζέκα

Δεν ήταν μόνο η επιστροφή του Αϊτόρ στην αγωνιστική δράση αλλά και εκείνη του Ζέκα. Διπλή. Πίσω στο χορτάρι μετά από 8.5 μήνες, πίσω στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό μετά από μια εξαετία. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που μιλά για τον σύλλογο ο διεθνής μέσος. Γιατί; Επειδή στη Κοπεγχάγη την εξαετία όπου φόρεσε την φανέλα της ομάδας, έζησε πολύ πιο ευχάριστες στιγμές, πανηγύρισε περισσότερους και σημαντικότερους τίτλους, θα τολμήσουμε να πούμε πως εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε πιο πολύ.

Οι πρώτες αγάπες, όμως, είναι παντοτινές και ο Κάρλος στη καρδιά του έχει το Τριφύλλι. Μπορεί να έμοιαζε λίγο πιο τρακαρισμένος σε σχέση με τον Αϊτόρ(μην ξεχνάμε πως αυτή ήταν η δεύτερη επέμβαση στους χιαστούς μέσα σε δύο χρόνια) αλλά αν είναι καλά μέσα στη σεζόν, θα δώσει αρκετές και ποιοτικές λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το κέφι του Μπερνάρντ

Ήταν το αρνητικό πρόσωπο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας λόγω της καθυστερημένης άφιξής του στην Αθήνα αλλά θέλει να το αφήσει πίσω του και το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Βιενέρ ήταν μια καλή ευκαιρία.

Ο Μπερνάρντ ήταν ο κορυφαίος των ”πρασίνων”, είχε εξαιρετική νοοτροπία αντιμετώπισης ενός φιλικού απέναντι σε ομάδα τρίτης κατηγορίας και προφανώς έκανε την διαφορά. Ο Βραζιλιάνος είχε ποδοσφαιρικό κέφι, το πιστοποίησε με την εξαιρετική ασίστ στο 2-0 και δεν θα πάψει να αποτελεί το πιο σημαντικό κεφάλαιο για την δημιουργία του Παναθηναϊκού για όσο καιρό θα βρίσκεται στην ομάδα. Αυτός έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο, αυτός έχει τον πιο ποιοτικό πρότερο ποδοσφαιρικό βίο, από αυτόν υπάρχουν και οι μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Το θετικό πρόσημο του Γερεμέγεφ

Δεν χρειάζεται ένα φιλικό με ομάδα τρίτης κατηγορίας για να διαπιστώσει κανείς στην εποχή της πληροφορίας και της εικόνας, τι είδους παίκτης είναι ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο πρώτος σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος την σεζόν 2021-2022. Η εικόνα του στο φιλικό ήταν απλά ένα ”φρεσκάρισμα”. Ο έμπειρος στράικερ μπορεί να μην έχει καλά κρατήματα της μπάλας με πλάτη, μπορεί τεχνικά να μην είναι τόσο άρτιος, αλλά το γκολ κυλάει μέσα στο αίμα του.

Τον έβγαλε τετ α τετ ο Μπερνάρντ μία φορά, το ”κόλλησε” με υπέροχο τελείωμα. Είχε και μια πάρε-βάλε ασίστ στον Μαντσίνι με έναν ωραίο συνδυασμό έξω από την περιοχή. Να τον δούμε και στα επόμενα φιλικά αν θα ταιριάξει στο σύνολο, να τον δούμε και στις προπονήσεις αλλά είναι άδικο να συζητάμε το αν θα μπορούσε να σταθεί ως τρίτη λύση στο φετινό ρόστερ, σε μία χρονιά που με δύο σέντερ φορ δεν βγαίνει.

Οι μικροί

Με την ενσωμάτωση των διεθνών σήμερα, Τρίτη, ο χρόνος και οι ευκαιρίες που θα πάρουν στα επόμενα φιλικά δεν θα είναι αρκετός. Οι πιτσιρικάδες που βρίσκονται στη προετοιμασία ήταν θετικότατοι. Και ο Σιδεράς στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σένκεφελντ και ο Καλοσκάμης με τον Μπιλάλ που πέτυχαν το τρίτο και το τέταρτο γκολ και ο Φρόκου που και εκείνος γύρισε από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και έδειξε να το έχει ξεπεράσει πλήρως.



gazzeta.gr