Στο σημείο όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 47χρονο χειριστή γερανού της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης περάματος βρέθηκε η κάμερα του MEGA.

Ο άτυχος 47χρονος και δύο εργάτες, ο ένας επίσης 47 ετών και ο άλλος 45, εργάζονταν σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές του χώρου, προσπαθώντας να επισκευάσουν την προπέλα  πλοίου.

«Άλλος ένας νέος άνθρωπος δεν θα γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένεια του και οι άλλοι δύο που θα γυρίσουνε δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι», δήλωσε ο πρόεδρος Εργατικού κέντρου Περαιά, Μάρκος Μπεκρής.

Ο 47χρονος άνδρας με τους δύο συνάδελφους τους εκτελούσαν εργασίες μπροστά στην προπέλα όταν ξαφνικά έπεσε και τους καταπλάκωσε.

Το ένα πτερύγιο έφυγε από τη θέση του, παρασύροντας με το βάρος τη σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν ανεβασμένοι οι τρεις εργαζόμενοι. Η κατασκευή κατέρρευσε και το βαρύ αντικείμενο καταπλάκωσε τους τρεις εργάτες.  Σύμφωνα με τους συναδέλφους τους, δεν υπήρξαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

«Για ένα εξάρτημα το οποίο αξίζει 20 ευρώ, μια ασφάλεια δηλαδή στο γάντζο του γερανού το οποίο έβγαζε το πτερύγιο της προπέλας του πλοίου αστερίων, έφυγε όλο το πτερύγιο και καταπλάκωσε τρεις συνάδελφους. Ο ένας δυστυχώς, όπως τον είδαμε εμείς, σκοτώθηκε επί τόπου. Έμεινε στον τόπο», ανέφερε το μέλος συνδικάτου μετάλλου Αττικής, Λάκης Αντωνίου.

Ο 47χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε στο πόδι, ενώ ο 45χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική με λιγότερο σοβαρά τραύματα.

Οι εργαζόμενοι στη ζώνη κήρυξαν 24ωρη απεργία από το πρωί της Τρίτης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της ναυπηγοεπισκευαστικής.megatv.com