Ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine, Alan Permane, επαίνεσε τον Fernando Alonso για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε και ξεπέρασε τις δυσκολίες που είχε στους πρώτους αγώνες της φετινής χρονιάς, λέγοντας ότι εστίασε στον εαυτό του αντί να κατηγορεί την ομάδα και το μονοθέσιο.

Ο Ισπανός, που φέτος επέστρεψε στην Formula 1 μετά από δύο χρόνια αποχής, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί ξανά στις απαιτήσεις ενός μονοθεσίου της Formula 1, με αποτέλεσμα στους πρώτους φετινούς αγώνες να υστερεί σημαντικά έναντι του team-mate του, Esteban Ocon, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες. Ο Alonso ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε τις δυσκολίες του, τονίζοντας ότι έπρεπε να βελτιωθεί ο ίδιος για να φανεί πιο ανταγωνιστικός.

Κάτι που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν αληθές, με τον Alonso να ανακτά το χαμένο έδαφος και να αποτελεί τον ταχύτερο οδηγό της Alpine στα τελευταία grand prix, έχοντας μάλιστα και τρεις συνεχόμενους τερματισμούς στους βαθμούς. Τη στάση του Ισπανού επαίνεσε ο Permane, λέγοντας ότι ο οδηγός του, αντί να κατηγορεί τους άλλους για την απόδοσή του, εστίασε στον εαυτό του και τελικά βρήκε τη λύση.

“Νομίζω ότι η διαδικασία μοιάζει με οτιδήποτε στην F1, δεν υπάρχει μαγική σφαίρα για τίποτα – ούτε για να βρούμε κάθετη δύναμη, ούτε για να βρούμε ιπποδύναμη, ούτε για να βρουν οι οδηγοί πού βρίσκονται”, είπε ο Permane.

“Είναι απλώς θέμα σκληρής δουλειάς, και ο Fernando εργάζεται σκληρά. Δούλεψε σκληρά πριν τη σεζόν. Έκανε μία ελαφρώς κακή αρχή, αυτό είναι σίγουρο. Υπήρχαν μερικοί αγώνες, και αντί να συμπεριφερθεί άσχημα ή να κατηγορεί, ο ίδιος κοίταξε τον εαυτό του. Δεν κατηγόρησε ποτέ το μονοθέσιο ή την ομάδα. Είπε ότι είναι αυτός που πρέπει να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος. Το είπε στο γραφείο και το είπε και στον τύπο”.

“Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό έχει κάνει. Δεν νομίζω ότι έχει τελειώσει ακόμα τη διαδικασία. Είναι ακόμα εκεί, εξακολουθεί να χτίζει την ομάδα και τους μηχανικούς γύρω του και κάνει εξαιρετική δουλειά”, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Permane αναφέρθηκε και στα ενθαρρυντικά λόγια του Alonso μετά τον γύρο που του χάρισε την πρόκριση στο Q3 για τον αγώνα της Στυρίας, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις δίνουν ώθηση στην ομάδα ώστε να συνεχίσει να πιέζει για να βελτιωθεί.

“Του είπα αργότερα να μην υποτιμά τι σημαίνει αυτό το μήνυμα που μεταδίδεται, γιατί όλοι στο Enstone και στο Viry το ακούνε”, είπε ο Permane.

“Αυτό κάνει τις εβδομάδες εργασίας τους, τη σκληρή δουλειά τους, να αξίζουν τον κόπο. Το να ακούς έναν οδηγό που έκανε έναν καλό γύρο να είναι πραγματικά ευχαριστημένος με αυτόν και να έχει κίνητρο…. Τα πηγαίνει καλά”, είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER