Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών.  Γεννήθηκε το 1928 στον Πειραιά. Ήταν αριστούχος της Ιωνιδείου.

Άφησε πίσω του μια μεγάλη διαδρομή στον τομέα των κατασκευών και των εκδόσεων. Όπως έλεγε ο ίδιος αισθανόταν περισσότερο εκδότης παρά εργολάβος ή κατασκευαστής.

Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα.

Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής.

Στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή», με συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή, στη συνέχεια   την εταιρία ΑΚΤΩΡ, και την Ελλάκτωρ, που προέκυψε από τη συγχώνευση των εταιριών «Άκτωρ» και  «Ελληνικής Τεχνοδομικής».

Το 1981 ο Γιώργος Μπόμπολας επεκτάθηκε στον κλάδο των ΜΜΕ με την εταιρία Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκε η εφημερίδα «Έθνος» και το Mega channel .

Ήταν πατέρας τριών παιδιών. Είχε παντρευτεί  τη ζωγράφο Άννα Μπόμπολα, η οποία «έφυγε» από τη ζωή το 2013.

Η κηδεία του Γιώργου Μπόμπολα θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη στη 13:00 μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο.megatv.com