Να κριθεί ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμού και να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σε δικαστές και ενόρκους.

Η εισαγγελέας, Στέλλα Στόγια, είπε πως διατηρεί αμφιβολίες για την ενοχή του γνωστού ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού, εστιάζοντας στο γεγονός πως η πρώτη καταγγέλλουσα έδωσε διαφορετικές εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη στην καταγγελία της, στο Σ.Ε.Η και στις καταθέσεις της σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ένοχος για τις απόπειρες βιασμού

Η εισαγγελέας αντίθετα εισηγήθηκε στο δικαστήριο, ο Πέτρος Φιλιππίδης να καταδικαστεί για δύο απόπειρες βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014.

«Ο κατηγορούμενος οδήγησε τη δεύτερη καταγγέλλουσα σε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος “ξενέρωσε”», ανέφερε η εισαγγελέας. «Η θέση του κατηγορουμένου για την τρίτη καταγγέλλουσα ήταν πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν υπήρχε συναίνεση, γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά;».

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Δεν ακούει το όχι»

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η σκιαγράφηση του χαρακτήρα του κατηγορούμενου από την εισαγγελέα η οποία στην πρόταση της έκανε λόγο για ένα άνθρωπο, κυριαρχικό και χειριστικό, που δεν άκουγε το όχι, ο οποίος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και νόμιζε ότι μπορούσε να έχει ό, τι ήθελε και όποια ήθελε.

«Ο κατηγορούμενος ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί του λένε όχι. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη», ανέφερε η εισαγγελέας.

Για όσα ανέφερε για εκείνον ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία απάντησε ο Γιάννης Μπέζος λέγοντας «δεν ξαφνιάζομαι από τίποτα».

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Ιανουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας.

Με πόσα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύει ο ηθοποιός

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με βάση την πρόταση του εισαγγελέα μπορεί να καταδικαστεί από 2 έως και 8 χρόνια κάθειρξη για κάθε απόπειρα βιασμού.

Βεβαίως, τίποτε απολύτως δεν έχει τελειώσει καθώς βρισκόμαστε στην εισήγηση της εισαγγελέως κι όχι στο τι θα αποφασίσει το Μικτό Δικαστήριο. Μπορεί φυσικά και να τον αθωώσει, μπορεί εφόσον καταδικαστεί να συγχωνευτούν οι ποινές του ενώ θα μετρήσει και ο χρόνος που ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν η υπόθεση φθάσει στο Εφετείο η διάρκεια της ποινής μπορεί να μειωθεί. Η απάντηση του Μικτού Δικαστηρίου αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER