Ο Πέτρος Φιλιππίδης το βράδυ της Πέμπτης, αθωώθηκε για έναν βιασμό και καταδικάστηκε για δύο απόπειρες βιασμού σε 8 χρόνια κάθειρξη.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποχώρησε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, αφού το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Στο MEGA μίλησε η συνήγορος του ηθοποιού, Κική Πακιρτζίδου, η οποία ανέφερε πως η πλευρά Φιλιππίδη είναι ικανοποιημένη εμ την απόφαση του δικαστηρίου.

«Φυσικά υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι αθωώθηκε για αδικήματα. Υπάρχει ικανοποίηση, αλλά εδώ υπήρχε το μοναδικό φαινόμενο, το ανυπόστατο, γιατί δεν υπήρξαν ποτέ αυτά τα πραγματικά περιστατικά που ανέφερε η πρώτη καταγγέλλουσαν πήραν τη μορφή του κατηγορητηρίου», δήλωσε.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Αυτή τη γυναίκα τη βλέπαμε να καταθέτει πραγματιοκά περιστατικά ανυπόστατα, που δεν είχαν λάβει χώρα. Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της και κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο. Σε αυτό το σκέλος υπήρξε ικανοποίηση. Υπάρχει προβληματισμός, πως αυτή η γυναίκα κατάφερε να εμπαίξει τη δικαιοσύνη και το στάδιο της κύριας ανάκρισης και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Να σας υπενθυμίσω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχασε την ελευθερία του και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή είχε τη κατηγορία του βιασμού.  Εάν δεν υπήρχε αυτή η κατηγορία της πρώτης καταγγέλλουσας, δεν θα υπήρχε ποτέ θέμα φυλάκισης».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός έχασε την ελευθερία του για ένα ψέμα.

Σημειώνεται ότι στον Πέτρο Φιλιππίδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.megatv.com