Το πρώτο μέρος της εκτόξευσης ολοκληρώθηκε ομαλά αλλά χάθηκε η επικοινωνία με το σκάφος

Ο πύραυλος υπόσχεται επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού θα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία από αυτά που μεταφέρουν οι σημερινοί πύραυλοι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που το κάνουν οι σημερινοί πύραυλοι. Με αυτούς τους πυραύλους θέλει ο Έλον Μασκ εκτός των άλλων να δημιουργήσει αποικίες ανθρώπων στον Άρη.

Τα στελέχη της Space X ανακοίνωσαν λίγα λεπτά μετά απελευθέρωση του Starship από τον πύραυλο ότι χάθηκε το σήμα επικοινωνίας και πιθανότατα το δεύτερο μέρος της δοκιμής δεν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Παρόλα αυτά δηλώνουν εξαιρετικά ευχαριστημένοι αφού μετά την αποτυχία της πρώτης δοκιμής που είχε οδηγήσει μάλιστα σε έκρηξη που κατέστρεψε τον πύραυλο και προκάλεσε ζημιές στην πλατφόρμα εκτόξευσης όλα πήγαν όπως έπρεπε όσον αφορά τουλάχιστον το κομμάτι της εκτόξευσης που θεωρείται το πιο δύσκολο και κρίσιμο σε αυτή την διαδικασία.

Λένε επίσης ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται βήμα βήμα και έτσι κάθε δοκιμή που είναι πιο πετυχημένη από την προηγούμενη αποτελεί θετικό σημάδι και ότι όπως έμαθαν πράγματα και έκαναν βελτιώσεις στο όλο σύστημα μετά την πρώτη αποτυχία έτσι και τώρα θα δουν τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο στάδιο της εκτόξευσης για να το διορθώσουν στην επόμενη δοκιμή με στόχο να ολοκληρωθούν οι δοκιμές όσο το δυνατόν συντομότερα και να ξεκινήσουν τα επίσημα δρομολόγια τόσο στη μεταφορά φορτίων όσο και σε επανδρωμένες αποστολές.

Naftemporiki.gr