Το αδιαχώρητο στην Ακρόπολη. Από νωρίς το πρωί σήμερα τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη κατέκλυσαν τον Ιερό Βράχο.

Από πολύ νωρίς το πρωί το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, είναι γεμάτο από τουρίστες, οι οποίοι με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό απολαμβάνουν τη βόλτα τους κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Κατάμεστο από τουρίστες και το Μοναστηράκι. Εκδρομείς απολαμβάνουν τη βόλτα τους κάτω από τον καυτό ήλιο, καθώς, όπως μας λένε, οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες είναι ασυνήθιστες για τη χώρα τους.

Ιδιαίτερα αισιόδοξα φαίνεται πως είναι τα δείγματα για τον φετινό ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι αεροπορικές θέσεις για τη θερινή περίοδο από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου φτάνουν τις 26,8 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή, στα ελληνικά αεροδρόμια η επιβατική κίνηση έχει εκτοξευθεί σε μια άλλοτε μη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ήδη το πρώτο δίμηνο φέτος η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι καταγράφει αύξηση 12,2%.

Στις παραλίες της Αττικής δεν «πέφτει» καρφίτσα. Με το θερμόμετρο αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου, οι ξαπλώστρες στην παραλία είναι γεμάτες και η εικόνα θυμίζει καλοκαίρι.

Οι πρόδρομοι δείκτες προβλέπουν ένα… ζεστό καλοκαίρι και όχι μόνο σε επίπεδο θερμοκρασιών.



megatv.com