Με την ακύρωση του Grand Prix της Emilia Romagna λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προέκυψε ένα ακόμη δύσκολο κομμάτι για τις ομάδες, με πολλές από αυτές να έχουν σχεδιάσει να εισάγουν εδώ σημαντικές αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους.

Η Ίμολα ήταν η πίστα στην οποία αρκετές ομάδες σχεδίαζαν να παρουσιάσουν τις πρώτες τους σημαντικές αναβαθμίσεις, κάτι που τώρα μοιάζει αμφίβολο με τις συνθήκες που προέκυψαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος πιθανός αγώνας που οι ομάδες θα μπορούσαν να εισάγουν αναβαθμίσεις είναι το ισπανικό Grand Prix στις αρχές Ιουνίου, καθώς είναι απίθανο να φέρουν αναβαθμίσεις για τα μονοθέσιά τους στο Grand Prix του Μονακό, λόγω του κινδύνου για ζημιές στην στενή αυτή πίστα καθώς και της πιθανής συλλογής μη αντιπροσωπευτικών δεδομένων.

Αρχικά, η Ferrari σχεδίαζε να φέρει αναβαθμίσεις στην πίσω ανάρτηση ως μέρος του πακέτου αναβάθμισης, το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του μονοθεσίου της, όταν τρέχει σε παραλλαγές του ύψους από το έδαφος.

Η ακύρωση θα επηρεάσει μακράν περισσότερο τη Mercedes, η οποία είχε προγραμματίσει μια σημαντική αναβάθμιση του μονοθεσίου της για αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις φήμες να αναφέρουν ότι θα γίνει έλευση ενός μονοθεσίου “B-spec” από την γερμανική ομάδα. Εκεί ίσως βλέπαμε την Mercedes για πρώτη φορά με παραλλαγή των zero sidepods… Ο Toto Wolff, μάλιστα, περιέγραψε λεπτομερώς τις αναβαθμίσεις που σχεδίαζε να φέρει η ομάδα νωρίτερα φέτος, οι οποίες αποσκοπούν στην ανακάλυψη των “δηλητηριωδών” χαρακτηριστικών της W14.

Στις “μεσαίες ομάδες” ήταν πιθανό η AlphaTauri να είχε προγραμματίσει αναβαθμίσεις για να λύσει τα προβλήματα αεροδυναμικής αντίστασης (drag), λαμβάνοντας υπόψη ότι εδρεύει στη Faenza, η οποία δεν απέχει πολύ από την πίστα.

Επίσης, η McLaren εξέταζε επίσης την εισαγωγή κάποιων εξαρτημάτων νέων προδιαγραφών με στόχο τη βελτίωση της ταχύτητας του μονοθεσίου της στις ευθείες, την οποία ο Lando Norris χαρακτήρισε “σοκαριστική” μετά τον αγώνα στο Μπακού, όπου και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν κολάκευε την ομάδα με έδρα το Woking.


f1fan.gr