Ο Ολυμπιακός έχοντας βγει 3ος στη φετινή Super League 1 είχε παίκτες που ξεχώρισαν με την ποιότητά τους, την ενέργειά τους και τις επιδόσεις τους. Ψηφίστε τον κορυφαίο παίκτη των Ερυθρόλευκων!

Ήταν μία αρκετά κακή σεζόν για τον Ολυμπιακό έως και ιδιαίτερα κακή σε ένα σημείο. Οι παίκτες των Πειραιωτών τερμάτισαν στην 3η θέση στη Stoiximan Super League 1 και θα περιμένουν τον τελικό του Novibet Κυπέλλου γιατί εάν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει της ΑΕΚ τότε θα βρεθούν τέταρτοι.

Μετά από μία τέτοια αγωνιστική περίοδο δεν είναι και πολύ εύκολη… δουλειά να βρεις έναν MVP ή εάν προτιμάτε τον τοπ παίκτη του ρόστερ. Όμως υπάρχουν τουλάχιστον 4 που είναι οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις για αυτόν τον τίτλο και είναι παίκτες υποψήφιοι για αυτό το… άτυπο έπαθλο.

Ξεκινώντας από τη θέση του γκολκίπερ και την άμυνα έχουμε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Εάν ο Ροντινέι έκανε μία φουλ σεζόν πιθανώς να είναι τις ελπίδες του να είναι σε τέτοια θέση. Στο κέντρο ξεκάθαρα έχουμε τον Κορεάτη τοπ μέσο Ινμπόμ Χουάνγκ αλλά και τη σαφώς πολύ πιο καλή από πέρυσι σεζόν του Φορτούνη αλλά γενικά μία ιδιαίτερα καλή χρονιά. Και φυσικά υπάρχει και ο Σεντρίκ Μπακαμπού στην επίθεση.

Σε σχέση με τους εξτρέμ και τους φορ ο Κανός εάν δεν είχε τόσο μικρό αριθμό αγώνων θα μπορούσε να… κοντράρει τους άλλους ενώ μεσοεπιθετικά ο Μπιέλ είχε αρκετά γκολ και ασίστ αλλά η εικόνα του αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα ήταν κάκιστη.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Από τους τοπ γκολκίπερ της κατηγορίας σε μία χρονιά που λιγοστές φορές έκανε το λάθος. Στα 33 του χρόνια είχε 27 συμμετοχές, πρόλαβε να παίξει και σε ευρωπαϊκούς αγώνες και εάν δεν είχε τραυματιστεί θα τελείωνε και ως βασικός τη χρονιά ενώ θα συνεχίσει και του χρόνου.

Ινμπόμ Χουάνγκ: Ένα ποδοσφαιρικό… κόσμημα και από τους κορυφαίους χαφ στην κατηγορία και δεδομένα ο καλύτερος στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Στα 26 του χρόνια είχε χρονιά με 40 αγώνες με 5 τέρματα και 4 ασίστ. Είναι η πιο καλή σεζόν του στην Ευρώπη. Τόσο απλά.

Κώστας Φορτούνης: Ορισμένοι μπορεί να έχουν τις ενστάσεις τους. Όμως όταν φτάνεις στο σημείο να γίνεσαι πιο σημαντικός αγωνιστικά από έναν παίκτη του βεληνεκούς του Χάμες κάτι έχεις κάνει σωστά. Ο 30χρονος Φορτούνης είχε μία αρκετά γεμάτη χρονιά με 10 ασίστ και 4 γκολ σε 28 αγώνες.

Σεντρίκ Μπακαμπού: Πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Στα 32 του χρόνια ο διεθνής Σεντρίκ Μπακαμπού αποδείχθηκε ο πιο καλός στράικερ του Ολυμπιακού και είναι εξαιρετικά πιθανό να ήταν και του Πρωταθλήματος ανεξαρτήτως από τα γκολ του. Δυνατός, γρήγορος και γενικά δυναμικός παίκτης με 18 γκολ και 3 ασίστ σε 37 αγώνες.

Και βέβαια για εσάς υπάρχει το μεγάλο ερώτημα. Ποιόν θα επιλέγατε εσείς ως MVP από τον φετινό Ολυμπιακό;

 

gazzeta.gr