Ο Ράφαελ Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από ένα ακόμη τουρνουά τη φετινή σεζόν, νιώθοντας ανέτοιμος να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο 37χρονος Ισπανός που συνεχίζει καθημερινά τις προπονήσεις του στα χωμάτινα courts της ακαδημίας του στη Μαγιόρκα, δεν θα αγωνιστεί στο πρώτο μεγάλο χωμάτινο τουρνουά της σεζόν στο Μόντε Κάρλο, τονίζοντας ότι δεν νιώθει έτοιμο το σώμα του για τη μεγάλη επιστροφή.

Το τελευταίο επίσημο τουρνουά του Ράφα ήταν το Brisbane International όπου αποκλείστηκε από τον Τζόρνταν Τόμπσον στα προημιτελικά ενώ έδωσε κι ένα φιλικό αγώνα επίδειξης με τον Αλκαράθ στο Λας Βέγκας στις αρχές του Μάρτη. Νωρίτερα, είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από το Qatar Open ενώ το ίδιο έκανε και λίγες μέρες πριν την έναρξη του Indian Wells Masters.

“Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για μένα. Δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι δεν θα μπορέσω να παίξω στο Μόντε Κάρλο. Το σώμα μου, απλά, δεν μου το επιτρέπει. Ακόμα κι αν δουλεύω σκληρά και δίνω το μέγιστο κάθε μέρα, με μεγάλη θέληση να παίξω ξανά σε σημαντικά τουρνουά για μένα, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να παίξω σήμερα. Δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολο είναι για μένα να μην μπορώ να παίξω σε αυτά τα τουρνουά.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δεχθώ την κατάσταση και να συνεχίσω να έχω την διάθεση και ενθουσιασμό ώστε να επιστρέψω το συντομότερο” ανέφερε στο μήνυμά του ο Βασιλιάς του χώματος.

Επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά στο καλεντάρι του Ναδάλ είναι το αγαπημένο του Barcelona Open το οποίο έχει κατακτήσει 12 φορές, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να δώσει το παρόν στη Βαρκελώνη.

Άλλωστε το τουρνουά ξεκινά σε περίπου 10 μέρες (15/04) και δεν υπήρχε καμία αναφορά από τον αριστερόχειρα Ισπανό στο τελευταίο του μήνυμα.

Πιο εφικτός στόχος για τη μεγάλη επιστροφή του Ράφα είναι το Mutua Madrid Open στις 24 του μήνα.

 



tennis24.gr