Ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας αντάλλαξαν γνώσεις και απόψεις για κρίσιμα θέματα του κλάδου στο πλαίσιο του 8ου φόρουμ του Capital link που διοργανώθηκε σήμερα με αφορμή της έκθεση Ποσειδώνια 2022.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία μπροστά στα νέα ενεργειακά δεδομένα, τα πράσινα καύσιμα και το LNG ήταν μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν από σημαντικούς παράγοντες του κλάδου.

«Πρόκειται για μια απίστευτη επαναχάραξη των ναυτικών γραμμών και πρέπει να έχουμε στον νου μας πώς να μετατρέψουμε την ατυχία σε ευκαιρία» δήλωσε ο ιδρυτής της Dynacom Tankers Management, Γιώργος Προκοπίου.

Οι ομιλητές υπογράμμισε με γλαφυρό τρόπο τη σπουδαιότητα της ναυτιλίας για το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομία.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Είπατε πως η ναυτιλία είναι ζωτικής σημασίας. Η ναυτιλία είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο των μεταφορών και στην πραγματικότητα δεν έχουμε τόσο δυνατή φωνή παρά το γεγονός ότι εάν εμείς σταματήσουμε, σταματάει ο κόσμος» είπε ο CEO Star Bulk Carriers, Πέτρος Παππάς.

Οι Έλληνες εφοπλιστές προχωρούν πλέον και σε σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη ναυτιλία αποδεικνύοντας και την ευαισθησία τους σε αυτό τον τομέα.

«Από την άλλη βλέπουμε τη Ρωσία να πουλάει πετρέλαιο στην Ινδία και την Κίνα με μεγάλες εκπτώσεις. Τα διυλιστήρια στην Ινδία λαμβάνουν αυτές τις εκπτώσεις και στη συνέχεια πουλάει σε εμάς βενζίνη και όλα τα άλλα προϊόντα σε δυσθεώρητες τιμές. Στο τέλος της ημέρας πληρώνουμε το τίμημα και εκείνοι έχουν τεράστια κέρδη» δήλωσε ο πρόεδρος της Capital Maritime & Trading, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Υπουργός νησιωτικής Πολιτικής- ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ελληνική ναυτιλία θα παραμείνει δυνατή.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER