Αν υπάρχει μια πτυχή με διαφορετική αίσθηση στη φετινή Premier League, αυτή έχει να κάνει με τη μάχη της επιβίωσης, που φαντάζει πιο αμφίρροπη από ποτέ. Αρκεί κανείς να σκεφτεί πως μόλις τρεις βαθμοί χωρίζουν τη 14η με την 20η θέση.

Ομάδες που, αν και διαθέτουν αδιαμφισβήτητη ποιότητα ικανή φαινομενικά να τις κρατήσει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, δυσκολεύονται να αποδώσουν τα αναμενόμενα στο χορτάρι, όπως η Γουέστ Χαμ και η Γουλβς. Άλλες που προσπαθούν να ανοίξουν έναν νέο κύκλο, σαν τη Λιντς, και άλλες που βλέπουν τον κύκλο τους στην πρώτη κατηγορία να κλείνει, σαν τη Σαουθάμπτον. Άλλες που δεν μοιάζουν ικανές για τα απαραίτητα «μπορώ» της σωτηρίας, σαν τη Μπόρνμουθ και σύλλογοι που βρίσκονται σε δύσκολες διοικητικά ή οικονομικά περιόδους, όπως η Λέστερ και η Έβερτον.

Η αλήθεια είναι πως η απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ από τα Ζαχαρωτά άλλαξε τα δεδομένα των όποιων υποθέσεων σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία. Η Έβερτον, 19η αυτή τη στιγμή, με τον Άγγλο θρύλο στο τιμόνι, έμοιαζε καταδικασμένη, σαν να κινείται αργά και βασανιστικά προς την Championship, όμως ακόμα κι ένας νέος κόουτς θα χρειαστεί να κάνει πολλά για να τη σώσει.

Η ουραγός Σαουθάμπτον τα έζησε όλα στην Premier League, από την καθίερωση, στο overachievement της Ευρώπης και πλέον φαίνεται πως η ομάδα που γοήτευσε αρκετούς ουδέτερους με τη μαχητικότητά της οδεύει προς τον υποβιβασμό. Η 18η Μπόρνμουθ από την πλευρά της, ακόμα δεν φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να προσγειώνεται με ασφάλεια μετά το άλμα της από την Championship στην Premier League. Ίσως αυτή η τριάδα ομάδων λοιπόν, να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον υποβιβασμό.gazzeta.gr