Οι οικονομικοί κανόνες της Premier League πλέον δεν… αστειεύονται και αρκετοί σύλλογοι «τρέχουν» να κάνουν πωλήσεις πριν τις 30 Ιουνίου για να αποφύγουν τον κίνδυνο τιμωρίας και αφαίρεσης βαθμών.

Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ την περασμένη σεζόν ένιωσαν στο… πετσί τους τις σοβαρές επιπτώσεις των τιμωριών της Premier League για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών της. Και όπως φαίνεται, αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού οι PSR κανονισμοί (κερδοφορίας και βιωσιμότητας) είναι έτοιμοι να «στοιχειώσουν» αρκετούς συλλόγους και τη νέα σεζόν.

Οι κανόνες οικονομικής βιωσιμότητας της αγγλικής λίγκας ορίζουν πως ένας σύλλογος δεν μπορεί να παρουσιάσει απώλειες που ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας, κάτι για το οποίο… παλεύουν αυτή τη στιγμή τόσο η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Έβερτον, όσο και οι Άστον Βίλα, Τσέλσι, Λέστερ και Νιούκαστλ.

Όπως μετέδωσε το Sky Sports, τα έξι αυτά clubs κινδυνεύουν να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο όριο και… καίγονται για πωλήσεις. Καλούνται εντός Ιουνίου (ώστε να μην έχει λήξει το οικονομικό έτος) να «ισορροπήσουν» τα βιβλία τους και να καλύψουν τη διαφορά τους από τα 130 εκατομμύρια ευρώ απωλειών ανά τριετία και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να πουλήσουν παίκτες. Αλλιώς ο κίνδυνος τιμωριών και αφαίρεσης βαθμών τη νέα σεζόν είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.





gazzeta.gr