Ο Αλεκσέι Ποκουσέφσκι έμεινε ελεύθερος από τους Θάντερ και ο προπονητής της Οκλαχόμα, Μαρκ Ντάιγκνολτ εξήγησε τους λόγους της αποδέσμευσης του Σέρβου φόργουορντ.

Ο Αλεκσέι Ποκουσέφσκι ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στους Θάντερ που άφησαν ελεύθερο τον 23χρονο Σέρβο φόργουορντ.

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Οκλαχόμα, Μαρκ Ντάιγκνολτ εξήγησε τους λόγους της αποδέσμευσής του, τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να βρει θέση στο ροτέισον, παρά την εξέλιξή του από το 2020, όταν έγινε πικ στο νο.17 του NBA Draft.

«Τον επιλέξαμε στο Draft και πέρασε τέσσερα χρόνια μαζί μας. Μπήκε στην ομάδα μας χωρίς να είναι πολύ δυνατός σωματικά και χωρίς να έχει και ο ίδιος καταλάβει ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού του. Μετά από 3.5 χρόνια, έχει βελτιωθεί σε όλα και αυτός ήταν στόχος μας.

Προφανώς, δεν κατάφερε να βρει έναν σημαντικό ρόλο στο ροτέισον τη φετινή σεζόν, όμως του ευχόμαστε το καλύτερο στην καριέρα του. Πιστεύουμε στις δυνατότητές του και σεβόμαστε πολύ την πίστη που έδειξε στην ομάδα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εδώ και ήθελα να είμαι σίγουρος ότι το ξέρει αυτό».

Φέτος ο Ποκουσέφσκι αγωνίστηκε σε δέκα ματς, έχοντας 1.2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 25% στα σουτ εντός πεδιάς. Αν και συνολικά στην καριέρα του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Θάντερ μέτρησε 150 ματς με 7.5 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 2 τελικές πάσες.



gazzeta.gr