Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Στέφανου Σακελλαρίδη στο Τζουχάι και στο indoor Challenger τουρνουά Hengqin International Tennis συνεχίζονται με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί στον προημιτελικό της Πέμπτης και του Κινέζου Γι Ζου με 6-1, 7-6(8), μετά από μια ώρα και 29 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε ημιτελική φάση τουρνουά Challenger για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Όπως και με τον Μπεράνκις την Τετάρτη, έτσι και σήμερα ο Σακελλαρίδης ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service τελειώνοντας το παιχνίδι με 10 άσους (κανένα διπλό λάθος), αλλά και με 89% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (31/35) παραχωρώντας μόλις 4 πόντους στον Ζου. 

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας μπήκε πολύ δυνατά στον προημιτελικό κατακτώντας τα πρώτα 4 games, σπάζοντας δύο φορές το service του Κινέζου (1-0, 3-0), σε ένα set στο οποίο έχασε μόλις 2 πόντους πίσω από το service του. Στη συνέχεια ο Ζου μείωσε σε 4-1, για να ακολουθήσει ένα hold κι ένα break από τον Σακελλαρίδη, ο οποίος με 6-1 κατέκτησε το 1ο set κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο set ξεκίνησε με break από τον Ζου (2-1), ο οποίος αμέσως μετά έκανε ένα τεράστιο hold σβήνοντας 3 break-points του Σακελλαρίδη, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα με 3-1 και 4-2. Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστα πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 4-4 με το set να οδηγείται λίγο αργότερα στο tie-break. 

Τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης του Στέφανου Σακελλαρίδη με τον Γι Ζου για τα προημιτελικά του Hengqin International Tennis Challenger, με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 6-1, 7-6(8).

Εκεί ο Ζου προηγήθηκε με 3/1 και 5/3, αλλά και πάλι ο Σακελλαρίδης βρήκε τις λύσεις κι αφού έσβησε αρχικά set-point (6/5) έφτασε στη συνέχεια σε match-point (7/6). O Ζου αφού το έσβησε έφτασε στο 2ο set-point παίρνοντας προβάδισμα με 8/7, όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος πόντος στο τουρνουά για τον Κινέζο, με τον Σακελλαρίδη να κατακτά τους επόμενους 3 πόντους και μαζί και την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον 31χρονο Γάλλο και Νο386 του κόσμου, Άρθουρ Βεμπέρ, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Λευκορώσο Αλιακσάντρ Λιαονέσκα με 6-4, 7-5. 




tennis24.gr